La Vanguardia (Català-1ª edició)

La covid escanya la Vuelta amb fins a 20 positius

Simon Yates, cinquè a la general, i Sivakov, els últims a caure

- Roberto Rodríguez

Julian Alaphilipp­e (QuickStep), Simon Yates (Bike Exchange) i Pavel Sivakov (Ineos). Un mateix dia van dir adeu a la Vuelta dos top ten amb serioses aspiracion­s al podi i l’escuder més il·lustre de Remco Evenepoel, líder incontesta­ble fins ara de la cursa. El francès va baixar de la bici per una caiguda a l’onzena etapa entre El Pozo i el cap de Gata, on es va lesionar la clavícula. Els dos primers, en canvi, van ser víctimes de la covid, el mal endèmic de la cursa fins ara.

La preocupaci­ó creix dia rere dia al gran grup per un degoteig constant de casos que no cessa. Dimarts quatre corredors van haver de renunciar a competir en la contrarell­otge: el britànic Ethan Hayter (Ineos), l’australià Harry Sweeny (Lotto-Soudal), l’espanyol José Herrada (Cofidis) i l’irlandès Sam Bennett (Bora), guanyador de dues etapes i en la lluita pel mallot verd.

El dia anterior, durant la jornada de descans, els noms de Mathias Norsgaard (Movistar) i Jarrad Drizners (Lotto-Soudal) s’havien afegit a la creixent llista d’abandoname­nts per un test positiu. En total, almenys 20 de les 32 baixes del pilot des de l’inici de la Vuelta estan vinculades al virus, però podrien ser fins i tot més, i la seva expansió s’ha accelerat els últims dies amb 16 casos detectats des de divendres.

Corredors i equips critiquen que siguin els tests qui els obliguin a baixar de la bicicleta i no els símptomes, però la Unió Ciclista Internacio­nal (UCI) va implementa­r per a la Vuelta el mateix protocol que al Tour de França, amb un seguiment diari mitjançant tests de tots els membres dels equips (corredors i tècnics). A la Grande Boucle van haver d’abandonar disset corredors, nombre superat a la ronda espanyola en només onze jornades. ●

 ?? Javier Liz   / EFE ?? Kaden Groves es va imposar a l’esprint a l’onzena etapa
Javier Liz / EFE Kaden Groves es va imposar a l’esprint a l’onzena etapa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain