La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Al metavers viurem experiènci­es increïbles”

-

El metavers, una nova dimensió? És un món nou que s’està construint. On abans teníem un internet pla passem a un món on estarem dins un univers virtual en el qual actuarem, i tot canviarà, des de la formació, l’entretenim­ent i la interrelac­ió humana.

Mons virtuals que vius com a reals?

Sí, hi entres com si tinguessis forma física, sents que hi ets, interaccio­nes amb persones i fas activitats. Cada plataforma creadora de contingut li donarà el seu aspecte i les seves sensacions.

Per tant, dependrem de la imaginació d’altres?

Triarem plataforme­s i navegarem d’una a l’altra. Al metavers viurem experiènci­es increïbles en llocs de somni no explorats mai abans. Sentirem presència, realitzare­m activitats gairebé físiques i naixeran nous negocis i sectors que actualment s’estan definint.

Allà dins prendrem decisions o serem un ninot passiu?

La teva identitat dins el metavers és una de les parts més importants. Un món lliure on definirem el nostre nou jo. Podràs crear un avatar que podrà ser una representa­ció teva o una cosa totalment fantasiosa. Segons el metavers al qual accedeixis tindràs un rol.

Per exemple?

Sí t’apuntes a la Universita­t de Harvard, voldràs ser tu. Però si te’n vas a un festival de música, potser escolliràs ser un bolet ballant com un boig. Tindràs l’aspecte que triïs i totes les possession­s que puguis comprar, des de terres, cases, cotxes o roba de marca. Encara estem en una fase inicial.

És un negoci més, jugarem amb el nostre avatar i li comprarem vestidets?

Exacte, i també podràs assistir a concerts als quals no podries mai per la distància, anar a la universita­t virtualmen­t, visitar Mart i fer moltíssime­s coses. Sempre hi haurà un horitzó nou a on dirigir-se, però no ve a substituir el món real.

Com va aterrar vostè a la realitat virtual?

Quan era nen vivíem en una barriada molt pobra de Toledo, que es diu Malvinas, eren blocs d’habitatges com eixams.

A l’estil soviètic, anys vuitanta?

Fins i tot hi havia famílies que ficaven el burro a dins de casa com a calefacció. El meu

 ?? BarcrA ontiérrez ??
BarcrA ontiérrez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain