La Vanguardia (Català-1ª edició)

Secretari general de Junts per Catalunya

Jordi Turull

-

Entenc que ERC vegi en la taula de diàleg una estratègia i que pensi que és el millor per arribar a la independèn­cia. No la compartim i, per això, som dos partits diferents. Però la voluntat del PSOE és an

Interinita­t al Parlament “Borràs no ha de dimitir; defensaré sempre la presumpció d’innocència fins que hi hagi sentència ferma”

La taula de diàleg “No compartim l’estratègia d’ERC; la voluntat del PSOE és anestesiar i dividir l’independen­tisme”

estesiar l’independen­tisme. No és lògic fer una reunió a l’any per solucionar un conflicte polític. En tot aquest temps no ha arribat ni una sola proposta de l’Estat per a Catalunya. Esperen que l’independen­tisme s’adormi i es divideixi. Volen una desmobilit­zació que és el gran actiu de l’independen­tisme.

Els indults no són el resultat del diàleg amb el Govern i de la mesa?

A nosaltres no se’ns ha dit. A mi m’han indultat i ningú no m’ha dit que per tenir l’indult havia de fer això, això i això... Ningú no em va demanar res i, en qualsevol cas, depèn de què m’haguessin demanat, no ho hauria acceptat. Els indults d’on surten? D’un acord d’investidur­a? Però això ja no és govern de Catalunya. No ho sé. Com que jo no he negociat res no puc contestar a canvi de què és.

Farà alguna acció després del dictamen de l’ONU?

Presentare­m una proposta per suprimir l’article 384 bis de la llei d’Enjudiciam­ent Criminal que dona la possibilit­at de fer aquestes suspension­s a diputats. Serà una proposició de llei al Congrés per eliminar-lo en base a un informe del magistrat Martín Pallín que assegura que l’article permet l’activisme polític de molts jutges d’instrucció per apartar la dissidènci­a política. Tot això és conseqüènc­ia del discurs del Rei del 3 d’octubre, que va beneir la política policial i judicial. S’ha posat en marxa una dinàmica que les polítiques a Catalunya no les decidiran les urnes, ho faran les togues.

Com veu la mobilitzac­ió de la Diada?

Espero que vagi bé, encara que els polítics hàgim d’escoltar coses que no ens agraden. La mobilitzac­ió és el principal actiu per aconseguir la independèn­cia i la gent n’ha fet més del que era esperable. Però està desorienta­da i enfadada amb nosaltres. Per això hem de reaccionar i posar-ho tot a la brúixola i no a la calculador­a.

Trias serà candidat per Barcelona?

Si em pregunta si vull que Trias sigui el candidat li puc dir que m’entusiasma­ria, tot i que és una decisió seva i dels afiliats de Barcelona. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain