La Vanguardia (Català-1ª edició)

Letícia, model a desgrat seu

La seva trajectòri­a vital ha estat semblant a la seva evolució física

- JaimelRna

DLe ícia va p r ar un dissen de Manuel -er ega., de c ll /e eneia i r da s es de la seva primera aparició pública el dia de la petició de mà, vestida amb un vestit jaqueta d’Armani que li anava gran, fins a l’última, durant el passeig pel centre de Palma amb shorts i espardenye­s, la reina Letícia no deixa indiferent ningú. El seu estil ha anat evoluciona­t igual com la seva cara i la seva figura, i ella ha perdut naturalita­t, però ha guanyat en excel·lència.

Per la manera de vestir es pot seguir també la trajectòri­a vital. Els primers anys, quan caminava a cegues pels passadisso­s de la Zarzuela, van coincidir amb el període en què apareixia enfundada en vestits jaqueta cursis o vestits recarregat­s sortits dels tallers de Felipe Varela; quan es rebel·lava contra el seu paper de princesa de conte de fades i recorria a marques low cost en un intent de demostrar que ella continuava sent una dels nostres.

El seu perfeccion­isme li va fer avorrir les fotos en què se la veia de perfil, un costat que no va mostrar mai els anys en què el seu fotogènic primer pla frontal va enamorar els teleespect­adors. Es va operar el nas, i va argumentar un problema respirator­i, i se sotmet a constants tractament­s facials i a una rigorosa rutina d’exercicis físics i control alimentari. Des que l’estilista Eva Fernández es cuida del seu vestuari, incorporan­t noves firmes i dissenyado­rs emergents, Letícia ha aconseguit trobar la seva millor imatge: règia a les gales, estilosa a l’agenda oficial, i més alegre i imaginativ­a en el seu dia a dia, com en la seva recent aparició d’estiu en minifaldil­la. No sempre l’encerta, però tampoc no és fàcil vestir al gust de tothom, i Letícia també juga a queixar-se que només es parli del seu vestuari i, alhora, provocar la controvèrs­ia.

En realitat, la Reina estudia cada una de les seves aparicions i, com més importants són, en funció de la repercussi­ó, com el seu recent paper com a amfitriona dels acompanyan­ts dels mandataris assistents a la cimera de l’OTAN, més s’hi mira. Ja s’ha acostumat que se la critiqui a les xarxes i en alguns programes, però no es perdona que, en els actes en què està en joc la imatge de la Corona o d’Espanya, la seva aparença pugui contaminar el missatge. Li agrada agradar, però li importa molt més deixar d’agradar. ● ls eis, a el duc d’ di urg i lisa e , en un via ge d’ s a ! "nia de # rd"nia, c - pe in en es il i en l’al ura del al$ dels s ile s

La eina s l in ercanviar-se la r a de diari a les seves %illes, li n r i & %ia ! #ill 'iden, a ves i de llunes, duran la recen ci era de l’()!*

La eina, a la reina & %ia, a%ane+an en una %ira a,ues es iu

Le ícia i Felip, encara prínceps, ves i s d’es iu duran un passeig per Mall rca

La Reina ha trobat la seva millor imatge: règia a les gales, amb estil en l’agenda oficial i alegre en el seu dia a dia

 ?? ani ?? %  &a am n
ani % &a am n
 ?? Eelro  rmestre /  ge ?? n
Eelro rmestre / ge n
 ?? Ballestero­s / ngn ?? m    a  ma a on   rman
Ballestero­s / ngn m a ma a on rman
 ?? Jaime oeina ?? Informa
Jaime oeina Informa
 ?? Ballestero­s / ngn ??
Ballestero­s / ngn
 ?? asa oeial / ngn ??
asa oeial / ngn

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain