La Vanguardia (Català-1ª edició)

Con vocación

-

presa d’israel iDe (israel Desalinati­on engineerin­g Ltd.) va subministr­ar la tecnologia per abastir el nostre mercat peninsular i insular amb l’aleshores innovadora tecnologia de vapor-compressió que els va permetre revolucion­ar la seva agricultur­a al desert i ajudar a desenvolup­ar economies i necessitat­s en zones amb problemes de disponibil­itat d’aigua potable.

Amb la referència de la planta de Cadaqués, molts hotels de les Canàries van sol·licitar dessalador­es. Les Canàries es van convertir en uns dels principals mercats de la vapor-compressió.

em sembla que soc dels pocs (si no l’únic) que poden donar testimoni de com Catalunya ha estat pionera en la dessalació de l’aigua de mar, i em sento obligat a donar-ho a conèixer.

Carles M. Monsó

Barcelona en relación con la carta “el sistema educativo” (30/Viii/2022), como madre, y tal vez desde el punto de vista opuesto, he visto muchos profesores no vocacional­es, en los que la función educativa ha dejado mucho que desear. ignoro su carga burocrátic­a, imagino que, como en muchos sectores, la documentac­ión sobrepasa al oficio, pero centrando el tema, sin generaliza­r, algunos docentes se permiten el lujo de adelantars­e al futuro y advertir a un alumno que no es válido para una cierta carrera o formación, invitándol­o a no tener las expectativ­as tan altas. esos son los profesores que dañan al sector.

nunca un docente puede truncar a un alumno sus planes de futuro, al contrario, debe animarlo a conseguir su objetivo. Si eliges ser profesor, sabes a qué te enfrentas, papeleo incluido.

Lali Poveda Ubach Montcada i Reixac

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain