La Vanguardia (Català-1ª edició)

IFA: el futur és estalviar energia

Les marques exploten els conceptes de la durabilita­t dels productes i el baix consum

-

ga vida d’un dispositiu és més atractiva que mai per al consumidor i les companyies ara admeten que la substituci­ó freqüent dels electrodom­èstics “no només costa temps i energia, sinó que també produeix residus físics”, segons ha assenyalat Samsung.

La companyia coreana ha començat a oferir garanties de 20 anys per als seus motors Digital Inverter, altament eficients, que equipen aparells com rentadores, assecadore­s i frigorífic­s. Samsung exhibeix a la fira una nevera amb un nivell de consum d’un 10% per sota del més baix que marca l’etiqueta energètica A+++ de la Unió Europea. Així doncs, arriba més lluny que els exigents requisits del regulador comunitari pel que fa als objectius de baix consum.

Canviar la cuina sense canviar els electrodom­èstics i, alhora, poder combinar-los amb els nous mobles és el que pretén l’oferta Bespoke, una opció que ara la mateixa companyia coreana ofereix per als seus aparells. Per encàrrec, es poden combinar els plafons frontals de cadascun dels electrodom­èstics, de manera que, a l’hora de substituir la decoració, només cal canviar els plafons per uns altres.

L’altra gran companyia coreana, LG, ha presentat a l’IFA un petit hivernacle anomenat Tilun que permet conrear plantes i herbes fresques dins la cuina. És com una petita nevera amb el frontal de vidre per veure’n

Estalvi i reducció de residus en nous productes, explicats a l’estand de Samsung

l’interior. Als seus prestatges s’hi conreen, mitjançant llum led, reg i humitat controlats, petites verdures, com enciams. De la planta al plat. Més que de quilòmetre 0, és per a amanides de metre 0. Té una versió mini que s’assembla a un cistell de plàstic, amb els llums a les nanses.

Per trobar maneres d’aprofitar qualsevol vestigi d’energia,

 ?? Adam Berry /  e  y ??
Adam Berry / e y

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain