La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dubtes després de tres anys pròspers

-

Paradoxalm­ent, els tres

● anys de tancament de l’exposició berlinesa han estat alguns dels més pròspers per al sector, a causa de la necessitat d’adaptar llars i negocis a noves circumstàn­cies com el teletrebal­l. La crisi arriba ara amb amenaces energètiqu­es i monetàries. L’IFA estima que la caiguda global aquest any serà d’un 5,5% després de tres exercicis amb creixement­s inusitats, d’un 12,6% el 2021.

Un Rolls Royce clàssic, adaptat com a cotxe elèctric, a l’estand de la marca Vestel

L’electrònic­a de consum, però, continua molt dinàmica. En aquesta edició de l’IFA ja no són només els principals fabricants de pantalles, com ara Samsung i LG, els que exhibeixen models de televisors amb tecnologia Micro LED, considerad­a la que predominar­à en el futur, perquè proporcion­a brillantor­s elevades, contrast i color que fan les imatges molt realistes. La fira berlinesa ha tornat amb ganes. la marca turca Vestel ha presentat a Berlín un sistema d’assecatge per als seus rentaplats que aprofita l’aigua calenta que normalment acaba al desguàs perquè torni a circular per l’interior d’un circuit tancat i ajuda a assecar més ràpidament la càrrega.

Les grans marques ara incorporen en els seus models d’electrodom­èstics més capdavante­rs la utilitzaci­ó de la intel·ligència artificial perquè el consum d’aigua, productes detergents i energia sigui el necessari per obtenir resultats òptims sense cap malbaratam­ent.

Una de les tendències a l’IFA també és l’obtenció d’energia neta. Proliferen les companyies que presenten solucions d’energia solar mòbil. N’hi ha prou amb un panell plegable i un mòdul de petita mida que fa de distribuïd­or i bateria per portar electricit­at a qualsevol lloc.

Fabricants i clients estan en sintonia. El lema de l’IFA d’aquest any és “El futur de la mobilitat”. L’aposta de la seva enorme exhibició és que sigui energètica­ment sostenible. ●

La IA en electrodom­èstics aconseguei­x un consum òptim d’aigua, detergent i energia

 ?? . Bra er ?? Sostenible
Potència neta.
. Bra er Sostenible Potència neta.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain