La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els ciclistes exigeixen lleis més dures contra els atropellam­ents

Més de 4.000 aficionats a la bicicleta es reuneixen a Rubí per reclamar seguretat a les carreteres

- Pa&oma Arenós

A Rubí es van viure sentiments enfrontats. D’una banda, solidarita­t i suport càlid per a les famílies dels dos ciclistes morts i els altres ferits en el brutal atropellam­ent del 21 d’agost a Castellbis­bal. Però de l’altra, en l’ambient s’hi palpava molta ràbia, impotència i frustració pel que havia passat i perquè, “fins ara, atropellar un ciclista surt barat”, lamentaven els participan­ts. “Va ser un assassinat brutal. La justícia ha de ser implacable contra el conductor”, exigien sobre les dues rodes. Malgrat la impotència, l’homenatge a Miguel Moya, de 66 anys, i José María de la Torre, de 72, els dos integrants del Club Ciclista Rubí morts, va ser unànime.

Segons fonts municipals, més de 4.000 ciclistes procedents de diferents punts de Catalunya van participar en una marxa lenta entre la rambla del Ferrocarri­l i l’Ajuntament de Rubí per exigir més seguretat a les carreteres i unes lleis més dures per evitar els atropellam­ents. L’acte, organitzat per la Federació Catalana de Ciclisme i l’Ajuntament de Rubí, va culminar a la plaça Pere Aguilera, on no hi cabia ni una agulla, amb diversos parlaments i un emotiu minut de silenci.

El tercer ciclista atropellat continua ingressat a l’hospital, greument ferit. El jutjat d’instrucció número 5 de Rubí va decretar presó provisiona­l comunicada i sense fiança per al conductor que va envestir frontalmen­t vuit ciclistes abans de fugir i abandonar finalment el cotxe a Martorell.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, va recordar en Miguel i en José María com a esportiste­s que havien trobat en el ciclisme una activitat il·lusionant de què gaudien compartint amb els companys de club. “L’esport és moltes coses bones. És salut física i mental, superació, companyoni­a... Una font de felicitat i un perfecte transmisso­r de valors. Ningú no hauria de perdre la vida per practicar-ne, per agafar una bicicleta i sortir a fer salut amb un grup d’amics. Com tampoc ningú no hauria d’abandonar l’esport que li agrada per por”, va dir l’alcaldessa. Ana María Martínez es va sumar a la reivindica­ció i va exigir que en casos com el del 21 d’agost són necessàrie­s “mesures contundent­s, penes conformes a la gravetat del delicte, que de debò tinguin un efecte dissuasiu sobre els infractors”.

“Volem sortir a practicar el nostre esport sense haver de témer per les nostres vides”

 ?? Cgènc ensgel ?? Un enorme pilot reivindica­tiu va recórrer ahir al matí els carrers de Rubí
Cgènc ensgel Un enorme pilot reivindica­tiu va recórrer ahir al matí els carrers de Rubí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain