La Vanguardia (Català-1ª edició)

La federació crida l’atenció als jutges

-

En nom de la Federació ●

Catalana de Ciclisme, el seu president, Joaquim Viaplana, va mostrar el caliu del col·lectiu “a les famílies de Rubí que han perdut dues persones molt estimades; dos ciclistes que s’han deixat la vida a la carretera quan la seva única culpa era sortir amb bicicleta amb els amics”. La federació exigeix que “jutges i fiscals actuïn amb contundènc­ia”, que s’apliquin criteris ciclistes per circular amb seguretat, que els conductors a motor coneguin bé la normativa, que s’ampliïn els controls policials i que les lleis “siguin justes i proporcion­ades”.

L’Ajuntament de Rubí, juntament amb la Federació de Ciclisme, es prepara per personar-se com a acusació en el judici contra l’home que va atropellar mortalment els dos ciclistes. L’alcaldessa va afirmar que el Consistori vol “contribuir que la mort d’aquests veïns no quedi impune”. Per la seva banda, el president del Club Ciclista Rubí, Pedro Cancio, integrant del grup que va tenir l’accident, va demanar una millora de la legislació perquè “les negligènci­es greus siguin castigades amb penes de presó més contundent­s”.

Raimon Salvat, membre del mateix club, va afegir que “la convivènci­a és possible quan els conductors som persones responsabl­es i formades, com afortunada­ment són la majoria”. Però va lamentar que “quan ens trobem amb actituds agressives i violentes, només queda el camí punitiu. És necessari l’enduriment de les penes. Volem sortir a practicar el nostre esport sense haver de témer per les nostres vides”, va sentenciar. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain