La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els Xiquets del Serrallo aparten un casteller acusat d’abusos sexuals a una menor

- Tarragona

La colla castellera Xiquets del Serrallo de Tarragona ha apartat un dels seus castellers acusat d’un delicte d’abús sexual a una menor, i està en llibertat amb càrrecs i amb mesures cautelars.

Segons va avançar TAC12 citant fonts d’aquesta colla castellera, l’home, de 39 anys, va ser detingut el 24 d’agost pels Mossos d’Esquadra. Després de passar a disposició judicial, el magistrat del jutjat en funcions de guàrdia va acordar per al detingut llibertat amb càrrecs i, com a mesura cautelar, va decretar una ordre d’allunyamen­t de la menor.

Segons fonts de l’agrupació castellera consultade­s per l’ACN, els fets denunciats van passar fora de l’àmbit de la colla i, una vegada que els Mossos van notificar el cas, es va acordar la suspensió de drets del presumpte agressor sexual. Aquesta decisió li va ser comunicada a través d’un correu electrònic en què se l’informava que no pot participar en cap activitat de la colla ni acostar-se a l’entitat. En una pròxima assemblea, els Xiquets del Serrallo tenen previst decidir quina mesura definitiva adopten en funció de com evolucioni el procés policial i judicial contra aquest casteller. Una possibilit­at, si es confirma el delicte, és la seva expulsió definitiva.

L’entitat cultural i castellera Xiquets del Serrallo va ser fundada el 1988 al barri pescador de Tarragona, amb què manté una vinculació molt forta.

D’altra banda, el jutge ha deixat en llibertat amb càrrecs l’home de 55 anys que els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts, 30 d’agost, per presumptes abusos sexuals a cinc menors a Sant Vicenç de Castellet (Bages). L’individu té antecedent­s per fets semblants, segons fonts de la policia catalana citades per Europa Press. Els fets van tenir lloc a la piscina municipal, on el presumpte agressor, que va fer tocaments a nenes d’entre 7 i 9 anys, va ser identifica­t per diverses mares. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain