La Vanguardia (Català-1ª edició)

La vena empresaria­l de Marta Lluïsa de Noruega La princesa llança la seva nova col·lecció de jerseis

- CnH n

Malgrat que forma part de la casa reial de Glücksburg, Marta Lluïsa de Noruega (50) prefereix ser un vers lliure. Als noranta, després d’estudiar fisioteràp­ia, la princesa es va dedicar a organitzar espectacle­s per recuperar les narracions típiques del país i va publicar llibres de literatura infantil, que n’ha escrit al voltant de 15 volums. Després va impulsar una escola d’anglès, que va tancar el 2018, i un centre per promoure el “contacte” amb els àngels. Més tard va optar per fer conferènci­es sobre esoterisme, “creixement personal” i teràpies alternativ­es amb el seu xicot, el xaman Durek Verrett.

El 2020 la primogènit­a dels monarques noruecs, quarta a la línia de successió al tron i mare de tres filles adolescent­s, es va unir a Hést, una firma de roba que ara presenta nova col·lecció. Ja està disponible la línia de tardor, basada en diferents jerseis oversize de punt (cadascun costa 244 euros) de llana merí. Tots porten el logo de l’empresa. Per combinar-los, també ha llançat gorres, que sortiran a la venda a l’octubre.

Abans d’unir-se empresaria­lment a la marca, la princesa era una ambaixador­a oficiosa i portava peces de la marca als actes públics, de manera que la participac­ió en aquest projecte no només és econòmica, sinó que també té una vinculació emocional.

Hést va ser creada per AnneKari Bøhaugen després de la mort del seu marit, Esben Johannesse­n, entrenador de cavalls i amic de la princesa noruega. La vídua es va quedar amb una granja en propietat i sense ingressos. Monica Helen Sundt Utne, ara sòcia de la companyia, li va proposar de crear una firma de moda per retre homenatge a l’entrenador de cavalls, anomenant-la com una raça d’aquest animal.

Després de participar en un programa de televisió, on Marta Lluïsa va portar una jaqueta de la marca, la pàgina web de la compa

La princesa amb un dels jerseis de l’última col·lecció de la seva firma

Marta Lluïsa de Noruega és una amant de les modalitats hípiques nyia es va col·lapsar, de manera que l’Anne-Kari i la Monica van convidar la princesa a unir-s’hi. Fins ara l’empresa només s’ha centra en el públic femení, però ja treballa en una col·lecció masculina. “Ens encanta fer roba per a la dona activa i, amb el temps, també sortirà alguna cosa per a l’home actiu”, revela al seu portal en línia.

Però, segons la premsa econòmica noruega, de moment, els balanços comptables d’Hést mostren que va tenir grans pèrdues l’any passat, tot i que la facturació ha augmentat durant la primera meitat del 2022 i han ampliat el mercat a Suècia i Dinamarca.

Una vegada compromesa, Marta

Lluïsa va haver de renunciar l’agost del 2019 a fer servir el seu títol amb finalitats comercials després de l’escàndol que va causar la seva gira de conferènci­es La princesa i el xaman. Després d’aquesta renúncia, la primogènit­a dels reis Harald i Sònia ha creat més empre

No pot fer servir el seu títol per als negocis, però té una societat batejada amb les seves inicials, PML

 ?? ??
 ?? Instagram ?? Model
Cursa de trotadors.
Instagram Model Cursa de trotadors.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain