La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un cas d’assetjamen­t arriba a la policia després de fer-se viral la denúncia del germà del nen

- /

l’escola d’estiu organitzad­a per l’Ajuntament de la localitat, Lloseta. Els serveis socials del municipi també han començat una investigac­ió per determinar què va passar i per avaluar el risc en què es troba el menor.

La Fiscalia de Menors també ha obert un expedient i s’espera que tant la Guàrdia Civil com els serveis socials de l’Ajuntament parlin amb el policia tutor per determinar si és o no un cas d’assetjamen­t continuat o si es tracta d’un fet aïllat. La Guàrdia Civil sospita que es tracta d’un cas deliberat d’assetjamen­t, perquè les imatges donen a entendre que es va tractar d’una acció planificad­a prèviament i no pas espontània­ment.

El vídeo del menor va tenir molt de ressò a internet i a les xarxes socials, i va aconseguir la solidarita­t de desenes de personatge­s coneguts, que li van mostrar el seu suport, com ara Ibai Llanos, la cantant Aitana i el futbolista Antoine Griezmann.

La ministra d’Educació, Pilar Alegría, també va expressar ahir la seva repulsa i indignació per aquest fet, si bé va precisar que el cas no va passar en horari lectiu, ja que el curs escolar encara no ha començat. “És absolutame­nt fonamental que apostem per millorar la formació que rep el nostre professora­t per, sobretot, atacar en la prevenció d’aquesta mena d’actituds, que també passen als entorns educatius”, va afegir.

El menor va enregistra­r un vídeo l’endemà, que també va penjar el seu germà a Instagram, on donava les gràcies per les mostres de suport rebudes. “Gràcies per tot, m’heu aixecat molt la moral i la felicitat”, assegura el nen. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain