La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dues festes en clau de músiques urbanes i jazz mestís tanquen el Mas i Mas Festival

- Esteban Linés

El Mas i Mas Festival baixarà el teló d’aquesta edició amb dues grans festes a la sala Paral·lel 62 (antiga sala Barts), que tindran lloc avui diumenge i dimecres vinent. La primera amb les músiques urbanes com a eix i la segona oferint un menú de jazz mestís. Les dues convocatòr­ies començaran a les 19 hores i acabaran entorn de la mitjanit.

La vetllada de clausura de dimecres estarà protagonit­zada per artistes nacionals i internacio­nals de plantejame­nt mestís. Així, desfilaran el britànic Soweto Kinch, la banda francesa de ethio-jazz Arat Kilo, en col·laboració amb el poeta nord-americà Mike Ladd i la cantant maliana Keita, i els catalans Oleándole, interpreta­nt Wayne Shorter en clau de jazz-flamenc. Obrirà la festa Llibert Fortuny, referent de la fusió de jazz i electrònic­a, a duo en aquesta ocasió amb el bateria hongarès Gergo Borlaï.

Serà, doncs, una oportunita­t immillorab­le per gaudir del raper i saxofonist­a Soweto Kinch, pioner de la british jazz explosion i que presentarà The Black Peril, una sessió entorn de la connexió dels orígens del jazz amb alguns gèneres actuals com el hip-hop i el trap. A més, actuaran els francesos Arat Kilo amb la cantant maliana Mamani Keita –que ha treballat amb Salif Keita, Hank Jones o Mulatu Astakte– i l’esmentat slammer Mike Ladd.

La Festa Urban d’avui diumenge, per la seva part, constituir­à una mostra de diferents col·lectius vinculats a la música urbana, i que reflecteix l’aposta de la sala Jamboree des de fa un any pel hip-hop, el neosoul, el r&b o l’electrònic­a.

Obrirà la nit el grup Hear Me Out, vinculat a Soul Lab, un col·lectiu artístic de Barcelona centrat en la multicultu­ralitat del hip-hop. Continuarà el xou Batalla de Promesas, amb artistes com ara Dual Tod, Kmbra i Taros. També pujarà a escena, entre altres noms, Abril Spring, rapera barcelonin­a amb projecció internacio­nal i que presentarà el seu àlbum, Romanticis­t, i tancarà la nit el grup Cecé & The Soul Kitchen. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain