La Vanguardia (Català-1ª edició)

El depredador refinat

-

vanters del món, d’aquests que prefereixe­n menjar-se la pizza abans que veure com el cuiner fa la massa.

Samuel Eto’o va ser el contrapunt irracional idoni al metòdic Barça de Guardiola; Luis Suárez va actuar com un depredador per a Luis Enrique, que si un es fixa en la seva època de futbolista també jugava odiant i, si mirem enrere, Ronaldo va convertir la seva temporada 1996-1997 en una temporada antològica del que ha de ser i ha de fer un nou.

Lewandowsk­i entronca amb l’instint animal d’aquells precursors. El que passa és que la seva manera d’expressar-ho és més refinada.

Per què ha fitxat Guardiola Håland si no és per esmolar el seu Manchester City i dotar-lo de la brutalitat que li falta? Per què

Koeman, àlies “això és el que hi ha” amb tota la raó del món, hauria donat un dels seus ronyons a canvi d’un davanter tan decisiu?

El Barça ha començat la Lliga segur d’ell mateix perquè té jugadors més bons que abans. El futbol és més simple del que de vegades un es pensa. Lewandowsk­i és un d’aquests jugadors, però Koundé i Raphinha també milloren els seus predecesso­rs, per posar dos exemples de fitxatges milionaris.

Algú dirà que amb diners tot és més fàcil, però que aquest algú que aixequi la mà no sigui, sisplau, qui va portar al Camp Nou davanters com Malcom per 40 milions d’euros; Trincão, per 31, i Braithwait­e, per 18. Per no parlar de Griezmann (100 llargs) i Coutinho (100 de llarguíssi­ms).

Després de temporades adquirint foteses al mercat que van vulgaritza­r l’equip i van alentir el necessari canvi generacion­al, avui Xavi té una plantilla àmplia i fiable amb un recorregut esperançad­or, tot i que encara per descobrir. És aviat per saber si guanyarà trofeus, però el que ja ha quedat clar és que competirà amb possibilit­ats d’aconseguir­los. ●

Lewandowsk­i millora el que hi havia i entronca amb davanters com ara Eto’o i Suárez

 ?? Jose Breton / AP ?? Gavi i Dembélé han estat els primers que han felicitat Lewandowsk­i després del seu gol
Jose Breton / AP Gavi i Dembélé han estat els primers que han felicitat Lewandowsk­i després del seu gol

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain