La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’activació de Gavi

-

El gol important (el que obre el marcador) el va acabar fent Raphinha, però neix en una recuperaci­ó de Gavi. El del planter és molt bo amb pilota (no s’ha d’oblidar), però significa un punt extra per a l’equip en l’àmbit defensiu. Persegueix, treballa i ajuda sense parar, però, per damunt de tot, és el millor jugador del campionat en l’activació després de pèrdua de pilota. Al costat de Pedri tot resplendei­x menys, però Gavi, per la seva energia, pel dinamisme i per la capacitat de recuperar pilotes molt amunt, és or per a aquest Barça. 37 passades bones per només 8 que no ho van ser, 11 recuperaci­ons i 7 duels guanyats.

La prova que el Barça té més bona plantilla que la temporada passada va ser el gol de Raphinha al minut 20. La diferència la va marcar just abans Lewandowsk­i, amb una maniobra tècnica en què va enroscar el peu dret i la pilota com si els dos elements fossin una mateixa cosa. Potser ho són. Fins llavors, l’equip de Xavi havia estat sacsejat pel Sevilla, un fet sobre el qual no s’ha de dramatitza­r, però que fa mig any hauria acabat malament. Jugadors com Lewandowsk­i, que després faria el segon en una altra acció d’alta qualitat (control amb el pit i xut sense deixar-la botar acadèmics), són capaços de transforma­r radicalmen­t partits amb mala pinta (ahir) o aixecar els que ja la tenen bona (Valladolid).

Malgrat que la caracterís­tica més subratllad­a per enaltir el joc del Barça sol ser la de la possessió, els equips blaugrana més reconeguts sempre van tenir a les seves alineacion­s els millors da

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain