La Vanguardia (Català-1ª edició)

Just empat a Mallorca

Amb poques ocasions i sense brillantor, el Mallorca i el Girona es reparteixe­n els punts en un partit en què els gols es van fer esperar fins al final

- 5 rS CoS o 5 CCi

Ni Mallorca, ni Girona. Cap dels dos no van aconseguir la victòria en el seu primer enfrontame­nt a la Lliga Santander. Van protagonit­zar un partit travat i amb poques ocasions que no es va decidir fins als últims minuts del matx. Raíllo va avançar els locals en el 87 i, dos minuts més tard, un penal sobre Vallejo, es convertiri­a en l’1-1, obra de Samu Saiz.

Míchel Sánchez va introduir diversos canvis en el seu onze, en què la gran absència va ser Stuani, que es recupera d’una arítmia cardíaca benigna i que serà baixa les properes quatre setmanes. Oriol Romeu a debutar amb el Girona i Arnau Martínez i Reinier es van estrenar en la titularita­t.

El conjunt català va ser millor en una primera part en la qual el futbol no va brillar i van predominar les interrupci­ons i les faltes. Riquelme va avisar amb un xut llunyà en els primers compassos i va estar a punt de marcar als onze minuts amb una rosca que se’n va anar fregant el pal. El Mallorca, en canvi, no va aconseguir rematar amb cert perill fins ben avançada la primera part, quan Muriqui, la principal i gairebé única arma ofensiva dels d’Aguirre, va guanyar en el salt i va rematar de cap una passada de Jaume

Costa per sobre del travesser.

Abans del descans, Díaz de Mera va haver de rectificar un inexplicab­le penal assenyalat a Juan Carlos, quan el porter del Girona va sortir per rebutjar amb el puny una jugada de perill. El VAR el va cridar per revisar l’acció i va acabar reculant. La segona meitat va començar sense canvis, però amb més acció. Els dos conjunts van sortir amb ganes de moure el marcador i van protagonit­zar uns minuts d’intensitat en què van anar intercanvi­ant cops, però, amb el pas dels minuts, el joc es va tornar a embrutar, amb constants interrupci­ons i faltes. El Mallorca va mostrar més bona imatge que en la primera part, però malgrat tot no va aconseguir superar la defensa gironina fins que Grenier, que havia entrat poc abans, va tenir a les botes l’acció més clara del partit després d’una passada precisa entre línies de Kang-In Lee a l’interior de l’àrea, però va perdre el control i el seu xut va acabar a les mans del porter.

Quan tot semblava indicar que el partit acabaria sense gols, es va desencaden­ar la bogeria. Raíllo va tocar primer a la sortida d’un córner en el 87. El jugador del Mallorca va baixar la pilota amb el pit i va rematar amb potència al fons de la xarxa i va posar per da

Raíllo va avançar el Mallorca al 87 i, dos minuts després, Samu Saiz va empatar de penal

Oriol Romeu va debutar amb el Girona en el primer partit sense Stuani, amb una arrítmia cardíaca

vant els locals. Però dos minuts després, Copete va cometre penal per una empenta sobre Manu Vallejo, i Samu Saiz es va encarregar de transforma­r la pena màxima, firmant l’1-1 que acabaria sent definitiu. ●

La Reial Societat va neutralitz­ar l’Atlètic en un partit amb alternativ­es. Morata va posar en avantatge els blanc-i-vermells i Sadiq va aconseguir l’empat. Però l’empat no va deixar satisfet ningú, i l’Atlètic ja només està cinc punts per sota del Madrid.

El conjunt blanc-i-vermell no va trigar a avançar-se. Va anar cap a la sortida d’un córner quan Álvaro Morata va caçar una pilota sense amo per marcar el 0-1 (5). La Reial va mirar d’aixecar-se, i primer Silva i després Merino, amb una rematada al pal, van vorejar l’empat. L’Atlètic també va tenir opcions per al segon gol, i, de fet, el va marcar, però l’acció de Morata va ser anul·lada per una mà prèvia de João Félix.

En canvi, va arribar l’1-1 després del descans. Una centrada de Cho es va transforma­r en gol per Sadiq. El nou davanter de l’equip guipuscoà va entrar a totes. La pilota li va pegar al braç, però el gol va ser validat (55). Cholo va reaccionar recorrent a Griezmann, com sempre, al minut 63. Així, el partit no computa l’Atlètic al contracte que té signat amb el Barça pel francès. Precisamen­t Griezmann va ser l’origen de la polèmica final. En l’últim moment, l’àrbitre va decretar falta a Griezmann en comptes de concedir la llei de l’avantatge en una jugada que havia acabat en gol matalasser. Gust agredolç per a l’Atlètic, que va perdre Oblak per lesió. ●

?? UATI CLADERA / EFE ?? Jaume Costa i Arnau Martínez lluitant per la pilota durant el partit a Mallorca
UATI CLADERA / EFE Jaume Costa i Arnau Martínez lluitant per la pilota durant el partit a Mallorca