La Vanguardia (Català-1ª edició)

Espanya continua creixent a Tbilissi

La selecció escombra Geòrgia a l’Eurobaket

- Carlos Ruiz GRUP d

La nova Espanya, totalment renovada i amb menys expectativ­es que antigament, ha de coronar a poc a poc petits cims. El duel contra Geòrgia de la segona jornada de l’Eurobaket hauria estat contemplat gairebé com un tràmit no fa tant, però per als nouvinguts a La Família, sense gaire experiènci­a en grans tornejos, suposava un repte d’altura, davant 8.000 aficionats a les grades del Tbilissi Arena donant suport al combinat amfitrió. Era el primer gran examen i el resultat va ser una victòria sense pal·liatius (64-90) que consolida el liderat al Grup A.

Espanya ha arribat a la cita continenta­l amb les cartes sobre la taula, conscient de les seves limitacion­s. Amb el sacrifici i la disciplina tàctica per bandera, amb cada jugador complint a la perfecció amb la seva comesa, la selecció va firmar un gran partit coral. Willy Hernangóme­z va ser el màxim anotador amb 14 punts, però pràcticame­nt tots els integrants de l’equip van tenir un moment de brillantor.

L’inici del partit es va jugar a la pintura, amb el veterà Shermadini, un clàssic de l’ACB, fent mal, mentre que Willy Hernangóme­z responia a l’altre costat de la pista. Les torres georgianes, completade­s amb l’NBA Mamukelash­vili, eren el principal argument per plantar cara als espanyols, especialme­nt curts de centímetre­s a la zona. “Ells eren superiors físicament. Ens hem ajudat moltíssim. Hem executat a la perfecció el pla de partit, tot i que hi ha coses a millorar i per aprendre”, va dir el pivot titular espanyol després del matx.

La veda es va obrir en el joc exterior amb un triple de Rudy Fernández, que va seguir un altre d’Alberto Díaz al tancament del primer quart. Espanya es

Finlàndia-Polònia R. Txeca-Sèrbia Països Baixos-Israel

mantenia a dalt (16-18). La intensitat va predominar en el primer tram del partit, amb els dos equips molt semblants tant en el resultat com en l’encert. Però en el segon quart va començar l’enlairamen­t dels jugadors de Scariolo. La connexió dels germans Hernángóme­z, cridats a fer un pas endavant, es va convertir en el motor espanyol, amb rebots, un alley-oop i un triple en el cas de Juancho. El jove Pradilla, amb cinc punts en el parcial, es va afegir a la festa abans del descans (31-40). En el pla defensiu, López Arostegui va ofegar el base McFadden i es va ennuvolar el joc local, que només va trobar un respir en l’encert d’Andronikas­hvili. Insuficien­t per parar una Espanya que ja tenia avantatges amplis, d’uns 14 punts, i que només va patir lleugerame­nt quan dues males decisions i una tècnica van reduir la renda a 9 punts. Geòrgia podia aprofitar el moment per fer pressió a una selecció espanyola amb poca experiènci­a en aquests escenaris. Ben al contrari.

Llavors va tornar a pista Rudy

Els de Scariolo van firmar una gran victòria coral basada en el sacrifici i el rigor tàctic

Fernández, el més veterà, l’únic testimoni dels èxits del passat, per posar cap, assistènci­es i un triple que va tornar la calma en el resultat i l’alegria en el joc. Geòrgia estava desbordada. Amb el mallorquí, es van afegir a l’onada Joel Parra i de nou Pradilla, que va culminar el tercer quart amb un triple sobre la botzina. Amb el partit resolt (47-71), el quart parcial va servir per veure un últim esclat de Parra, en una cistella amb una rectificac­ió en l’aire, i la sensació que Espanya competirà en aquest Eurobasket fins a l’últim segon, sense importar el rival. La primera víctima va ser Bulgària (114-87), ara Geòrgia, i Bèlgica serà avui el següent examen d’una Família que continua creixent. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain