La Vanguardia (Català-1ª edició)

Evenepoel pateix i Roglic ressorgeix

Carapaz guanya l’etapa i el líder no respon a l’atac de l’eslovè

- Carlos Ruiz

La seva cara era un llibre obert en què es podia llegir el seu patiment. Remco Evenepoel no havia mostrat fins ara cap signe de debilitat, líder sòlid de la Vuelta a Espanya, però al tram final de la 14a etapa, el vigent campió i segon de la general, Primoz Roglic, va humanitzar el belga, incapaç de respondre a l’atac de l’eslovè durant els últims quilòmetre­s de l’ascens al port de la Sierra de La Pandera, de primera categoria.

El líder del Jumbo, que semblava descartat per al triomf final i sense les sensacions d’altres anys, va ser valent i va retallar 52 segons al Petit caníbal, ara amb 1m49s de renda. Roglic no va arrodonir la seva resurrecci­ó amb el seu segon triomf parcial en aquesta edició per només 8 segons, el temps que va defensar un aguerrit Richard Carapaz, primer a la meta del pic de Jaén. “Coneixia bé la pujada. Vaig pujar al meu ritme, sense desesperar-me”, va dir l’equatorià, també guanyador de la 12a etapa.

El campió olímpic va ser un dels deu escapats, en què també es van colar García Pierna i Luis León Sánchez, que al port de Los Villares se’n va anar en solitari. S’hi va afegir Carapaz i després Champoussi­n i Conca fins que, quan faltaven 3 quilòmetre­s, el de Tulcan va canviar la cadència. L’amenaça va passar a ser Roglic, juntament amb Superman López i Enric Mas, finalment despenjat. La persecució va cessar uns metres abans del final, on el terreny favorable, una rampa alliberado­ra, va permetre que Carapaz alcés els braços.

Darrere, Evenepoel es va agafar a la roda de Juan Ayuso, que va haver de canviar de bicicleta per una punxada, i va minimitzar els danys durant la primera crisi. “No he tingut les millors cames. Espero que hagi estat el meu únic dia dolent”, va dir el líder. Avui, a l’etapa entre Martos i el cim de l’Alto Hoya de la Mora, la més dura d’aquesta edició, haurà de demostrar que encara té gasolina per mantenir el mallot vermell. Roglic tornarà a estar atent. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain