La Vanguardia (Català-1ª edició)

Illa lamenta que el conflicte entre ERC i Junts desllueixi la Diada

- Julio Hurtado

Socialiste­s i comuns observen des de l’oposició la picabarall­a entre els socis del Govern per la Diada i no es resisteixe­n a tocar el voraviu: que l’enfrontame­nt entre ERC i Junts s’estengui a la celebració d’un dia que hauria de representa­r la unitat entre catalans.

Després de saber que el president Pere Aragonès no anirà a la manifestac­ió convocada per l’ANC, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, va criticar dissabte que els partits independen­tistes que governen Catalunya “estenguin el conflicte” a la festa de l’Onze de Setembre, una jornada en què hauria de prevaler, va dir, “el respecte, la pluralitat i la bona convivènci­a”.

Illa va plantejar com a alternativ­a davant la divisió actual, que també veu al Parlament amb la presidènci­a vacant per la negativa de Junts a designar el successor de Laura Borràs, la projecció d’una Diada “del catalanism­e inclusiu”, on “tothom pugui expressar la seva manera d’entendre la catalanita­t amb respecte i que es reafirmin els vincles entre els catalans”.

Amb l’objectiu de trencar aquesta dinàmica “paralitzan­t”, el líder de l’oposició va reiterar que el PSC mirarà de col·laborar amb els altres grups perquè “abans del 15 de setembre” el Parlament tingui una presidènci­a “en plenitud de funcions”, i va tornar a oferir el suport socialista als pressupost­os del 2023 si en la negociació prèvia amb el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, es plantegen com uns comptes “de consens, de país i no pas de parts”.

Per la seva part, els comuns

Els comuns adverteixe­n que la gent està “cansada” de “baralles que no van enlloc”

van advertir que els ciutadans estan “cansats” de les “baralles” entre ERC, Junts i l’ANC, perquè “no van enlloc”. Així ho va assegurar el diputat al Congrés Joan Mena, que també va criticar el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, per la “nefasta” gestió del conflicte amb els professors arran de la decisió d’avançar el curs escolar. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain