La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més de 33.000 caçadors pengen l’escopeta com a protesta

- B rc lon

Els més de 33.000 caçadors amb llicència de Catalunya ahir van deixar penjades les escopetes, dia en què començava la temporada de caça major, com a protesta per la normativa que els obliga a fer servir una metodologi­a tecnològic­a per comunicar els punts de batuda, mesura que han recorregut davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

L’acció dels caçadors comporta que els cap de setmana no es faran batudes contra els senglars, cosa que implica que es deixaran de matar setmanalme­nt uns 4.000 animals. La Unió de Pagesos ha demanat al Govern de la Generalita­t que adopti mesures per lluitar contra la superpobla­ció d’aquest espècie si es manté la protesta.

Cridats a la protesta per la Federació Catalana de Caça (FCC), promotora del recurs judicial, els caçadors tenen la intenció de mantenir la seva actitud si no es modifica el text del punt 8.3 de la resolució de vedes del Departamen­t d’Acció Climàtica fins al final de la temporada, el 26 de març. Aquest col·lectiu també va deixar de caçar durant la temporada de caça menor per la mateixa norma.

L’esmentat punt de la normativa obliga els caçadors a comunicar el lloc d’una batuda a través de coordenade­s UMT, un procedimen­t tecnològic, assegura la FCC, que és molt complicat, especialme­nt per a les persones grans. Els caçadors, afirma la federació, estan a favor de comunicar els punts de batuda, però amb un sistema més senzill, i demanen a la conselleri­a que defineixi les sancions a què s’exposen els que no respectin el perímetre d’una batuda i que s’aclareixi la responsabi­litat pel que fa a la senyalitza­ció dels propietari­s de les zones on es caça. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain