La Vanguardia (Català-1ª edició)

La promotora del polígon d’Òdena veu inviable el pla aprovat per la Generalita­t

- X i r rib r

Adequa, empresa promotora del D-hub Òdena als terrenys de Can Morera, ha al·legat contra el pla director urbanístic de l’activitat econòmica de la conca d’Òdena aprovat a l’abril perquè entén que “conté moltes irregulari­tats, és arbitrari i, sobretot, contradiu els objectius i les conclusion­s del procés participat­iu del mateix pla”.

Els impulsors del projecte, perjudicat­s amb les resolucion­s del pla, que descarta els seus terrenys, consideren que “la Generalita­t va cedir a les pressions de l’Ajuntament d’Òdena i va excloure Can Morera per raons estrictame­nt polítiques”. L’empresa promotora assegura que “la documentac­ió publicada i altres evidències registrade­s durant la redacció del mateix pla demostren que aquesta decisió ja s’havia pres, fins i tot abans del començamen­t del procés participat­iu”. A més, segons al·leguen, els sòls triats no garanteixe­n la viabilitat econòmica dels futurs projectes ni l’interès d’empreses concretes a instal·lar-se al nou sòl industrial.

La sensació a la zona és que van ser els veïns els que van tombar la instal·lació del macropolíg­on a la conca d’Òdena, imposant-se a les demandes de la patronal i els principals sindicats. Ni als terrenys de Can Morera, a Òdena, com es va proposar al principi, ni als de Can Titó, a Vilanova del Camí, ni enlloc es construirà l’anunciat macropolíg­on.

La Generalita­t es va decantar per solucions menys ambicioses i menys sorolloses, com ara els terrenys adjacents a l’aeròdrom d’Igualada-Òdena i la part igualadina del parc de Jorba. Una solució salomònica que, tot i que molta gent la qualifica d’insuficien­t, torna una mica de calma social a la zona. Els que demandaven més superfície industrial per a una zona molt castigada per l’atur es donen per satisfets amb els resultats finals del pla. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, defensa el projecte com “una de les actuacions més importants que haurà fet aquest territori en la seva història”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain