La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Osasuna guanya el Rayo al 90 amb Abde com a revulsiu

- Carlos Novo

L’Osasuna va sumar la tercera victòria d’aquesta Lliga a costa del Rayo Vallecano amb Abde com a revulsiu gràcies a un gol de Rubén García al minut 90 que va desencalla­r l’empat a un que tots dos equips signaven fins llavors.

Els de Joseba Arrasate van ser els dominadors del primer temps amb arribades constants. El gol d’Aimar Oroz al minut 55 va avançar els seus homes. El Rayo va anar millorant amb el pas dels minuts i

Lejeune va sorprendre tothom llançant una falta des del vèrtex de l’àrea que no va aturar Sergio Herrera.

Semblava que uns i d’altres signaven l’empat fins que Abde va desequilib­rar l’enfrontame­nt. El marroquí va arrencar en velocitat per servir amb safata el gol a Rubén García. L’Osasuna continua en un punt dolç i aquest any apunta alt.

El Vila-real, que es va mostrar molt sòlid, no va tenir cap problema per guanyar 4-0 al Ciutat de València (la Ceràmica està en obres) a l’Elx. El Submarí va sentenciar força aviat: en poc més de mitja hora ja tenia els tres punts a la butxaca. Al 26 va marcar Gerard Moreno i al 36 va marcar el 2-0 l’argentí Lo Celso. El 3-0 va arribar ja al 88 en una rematada de Coquelin, i el quart en el temps afegit, obra de Morales. En aquesta Lliga el Vila-real suma nou gols a favor i zero en contra.

A Mestalla, el nou València de Gattuso va donar una alegria a l’afició amb una maneta a un Getafe (5-1) que va transmetre un efecte molt pobre. Els gols valenciani­stes els van marcar Lato, Lli, Samu, Nico González i Hugo Duro. El de l’honor dels blaus el va marcar Gastón. ●

?? Jesús Diges / EFE ?? Els jugadors de l’Osasuna celebrant el gol de la victòria