La Vanguardia (Català-1ª edició)

Espanya s’ensorra contra Bèlgica

Els de Scariolo pateixen la primera derrota a l’Eurobàsque­t

- Carlos Ruiz GRUPB

break quan tocava. Ha estat un partit important per mi, amb una sensació més bona. Ara cal augmentar el nivell”.

Segons Nadal, aquest contrast d’emocions a la pista, de passarho malament a tenir-ho fàcil, ha de convergir al nivell de joc. “El que m’ajuda és jugar bé”, resumia. “Passaràs moments complicats i, si els superes, et reforçarà mentalment i tennística­ment. Això t’ajuda a créixer i a aconseguir un nivell mig alt, i saps que aquest nivell el tindràs a tota hora. És el que et dona tranquil·litat”.

Una altra clau per millorar el seu tennis és traslladar les bones sensacions dels entrenamen­ts a la competició. “Jo havia fet una bona setmana prèvia d’entrenamen­ts, però sense jugar partits, de manera que feia moltes setmanes que no competia. Necessites una combinació d’entrenamen­ts i de bones sensacions a la pista. Confio que els dos sets de l’altre dia i el partit contra Gasquet em permetin afrontar la segona setmana amb opcions d’augmentar el nivell”. El pròxim rival del mallorquí serà avui Frances Tiafoe, amb qui Nadal té un balanç de dues victòries a zero, sense haver cedit cap set.

Rafa Nadal comparava el Tiafoe que va derrotar el 2019 amb el que tindrà davant ara. “Frances està jugant molt bé. Ha millorat i és més sòlid que abans. Té més partits, més anys al circuit i l’experiènci­a d’haver competit a grans escenaris en rondes avançades. És un tennista que juga amb molta passió, amb molta energia. És molt ràpid i agressiu en el seu joc. En resum, no puc guanyar-lo si no jugo bé. Serà una prova important per mi”. El repte serà encara més gran, perquè Tiafoe, ídol local, tindrà tot el suport de l’estadi. ●

Els dos primers partits de l’Eurobàsque­t, acabats amb pallisses, havien aixecat la il·lusió i potser les expectativ­es d’una renovada Espanya. Però, lluny del després del dos ve el tres, Bèlgica va vèncer (73-83) una selecció superada que es va enfonsar els últims minuts, quan el marcador encara estava ajustat. Un bany dur de realitat contra un conjunt de segon nivell, amb qui no perdia, ni més ni menys, que des del preolímpic del 1964 (85-94).

Els espectador­s del Tbilisi Arena, un altre cop amb una entrada pobra, van ser testimonis de les carències de La familia, fràgil aquesta vegada en defensa i sense idees en atac. Diverses vegades els va agafar el final de la possessió lluny del cèrcol, sense la jugada encara armada. En canvi, els belgues van explotar els seus pocs recursos amb intel·ligència. Obasohan, Gillet i el gegant Bako van entrar en gran davant les mans toves dels espanyols, que tampoc no van tancar el rebot. Un avançament del que havia de venir. Els punts dels Hernangóme­z van ser insuficien­ts per maquillar el primer quart (11-15).

Un parcial de 15-0 a favor va ser el millor moment. Una gran cistella de Pradilla, un triple de Jaime Fernández i ,sobretot,

Dur bany de realitat per a una selecció massa fràgil en defensa i sense idees en atac

Brizuela van permetre agafar el comandamen­t al marcador. Semblava que s’aclaria el camí i, tot i això, al mal joc se li van unir els errors en el triple i en la línia de personal. “Jugueu amb intensitat o entren els de la banqueta”, va amenaçar Scariolo als seus titulars.

Es va arribar amb igualtat al

Lituània-Alemanya E lovènia-Bò nia França-Hongria

descans (33-32) i es va mantenir després de la represa. No va canviar res al bàndol espanyol, que vivia de fogonades, sense fluïdesa. A l’altra banda, Lecomte organitzav­a i executava amb Vanwijn i Tabu. Espanya va entrar en l’últim quart (54-57). No quedava temps per recuperar sensacions, només per sobreviure. Els triples de Parra i LópezArost­egui van donar oxigen i, Willy, assistit per Brown, redreçava la situació. Però l’encert de Gillet i Lecomte, que va aprofitar l’enèsima badada defensiva, va posar contra les cordes Espanya (73-78). El temps mort, quan només quedaven dos minuts, no va fer efecte, i un triple en contra més una pèrdua de Brown van donar el cop de gràcia a La familia, que demà s’haurà d’espavilar contra Montenegro. ●

 ?? ZURAB KURTSIKIDZ­E / EFE ?? Pradilla mirant d’anotar davant l’oposició dels belgues
ZURAB KURTSIKIDZ­E / EFE Pradilla mirant d’anotar davant l’oposició dels belgues

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain