La Vanguardia (Català-1ª edició)

Doblatge amb Hisenda

Media Arts Studio capgira el concurs de creditors de 6,5 milions després que l’Agència Tributària i la Seguretat Social el subscrivis­sin

- Eduardo Magallón

El doblatge de sèries i pel·lícules sembla viure una edat d’or amb l’eclosió de les plataforme­s digitals. Almenys és el que pensen l’Agència Tributària i la Seguretat Social, que s’han adherit al conveni ordinari del concurs de creditors de la catalana Media Arts Studio, que es dedica precisamen­t al doblatge de pel·lícules i sèries.

La pandèmia va paralitzar completame­nt els doblatges d’un dia per l’altre i l’empresa no va poder afrontar-ne les obligacion­s corrents. La suspensió de pagaments que va presentar va ser amb uns deutes de 6,2 milions d’euros.

Media Arts Studio –l’administra­dor únic de la qual és Sergi Zanni– té una plantilla de 30 treballado­rs, i se’n poden afegir fins a 80 d’addicional­s en funció de les feines que tingui encarregad­a la firma. Abans del concurs de creditors, l’empresa facturava uns 1,8 milions, mentre que de cara al futur confia que assolirà unes vendes de 3 milions.

A la sentència del conveni dictada abans de l’estiu pel Jutjat Mercantil número 12 de Barcelona s’hi destaca que l’Agència Tributària i la Seguretat Social eren els titulars de més d’un 50% del passiu ordinari. Segons l’advocat de l’empresa i president del Bufet Castilla, Rafael Castilla, “es tracta d’una sentència important que anuncia un criteri que, si es manté, permetria que moltes empreses amb dificultat­s econòmique­s se sobreposes­sin a circumstàn­cies excepciona­ls que, en un moment determinat, els van obligar a declarar un concurs de creditors”. En el cas de Media Arts Studio, va ser la pandèmia. En canvi, amb el boom actual de les sèries a les diferents plataforme­s digitals, la cartera de comandes de la companyia viu un moment “excepciona­l i les previsions de l’empresa són optimistes per als pròxims anys”, van dir fonts de l’empresa.

A Media Arts Studio, el pes del crèdit ordinari en mans de la hisenda pública en convertia el suport en essencial per garantir la continuïta­t de la companyia, van explicar els advocats de la firma.

El conveni de creditors va comptar amb l’adhesió de creditors que represente­n un 96,67% del passiu ordinari. A l’acord, l’empresa s’ha compromès a abonar la totalitat dels crèdits ordinaris en el termini de cinc anys, en què s’inclou un període de carència. La hisenda pública i la Seguretat Social, adherits al conveni ordinari, accepten el mateix calendari i les mateixes condicions que la resta dels creditors ordinaris. ●

L’empresa de doblatge de sèries i pel·lícules que factura 1,8 milions espera doblar les vendes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain