La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sánchez vol “punxar el globus” de l’efecte Feijóo en el seu nou cara a cara

El president intentarà “evidenciar contradicc­ions i limitacion­s” del líder del PP

- Toni Batllori Juan Carlos Merino Wadrid

L’objectiu és “punxar el globus” de l’efecte Feijóo com més aviat millor, per poder començar a capgirar els pronòstics d’unes enquestes que s’entossudei­xen a certificar –i cada vegada amb més afany– un canvi de cicle polític a Espanya amb el definitiu triomf del Partit Popular a les eleccions generals del desembre del 2023, després de l’examen de les municipals i autonòmiqu­es del mes de maig.

Fora ja de la bombolla blindada de la seva majoria absoluta a Galícia, a la Moncloa consideren que Alberto Núñez Feijóo es troba a l’oposició com un peix fora de l’aigua. I que la millor manera de “desmuntar i desarmar” l’efecte Feijóo és, precisamen­t, confrontar-lo cara a cara, sense intermedia­ris, amb Pedro Sánchez. Asseguren que ja va passar així en el primer debat parlamenta­ri que tots dos van mantenir al Senat el 7 de juny. El nou líder del PP va cometre en aquella ocasió diversos errors com una casa – va denunciar una prima de risc molt superior a la real– i es va mostrar, a parer del Govern central, “molt nerviós i erràtic”.

Sánchez i Feijóo tornaran a haver-se-les avui al Senat, en l’arrencada del nou curs polític, en un duel en què el president del Govern pretén “evidenciar les contradicc­ions i limitacion­s” del cap de l’oposició, segons expliquen a La Vanguardia des de la Moncloa.

“Aquest debat ens interessa molt”, asseguren, perquè Sánchez aprofitarà per esgrimir la seva gestió davant la crisi energètica i inflacioni­sta en curs, i destacar unes mesures beneïdes per Brussel·les i que ara volen copiar altres països europeus per afrontar les conseqüènc­ies de la guerra a Ucraïna. Tot això davant les propostes “soltes i mal embastades” que adverteixe­n que va llançant Feijóo com a única alternativ­a.

“Serà un dia per debatre i posar les coses a lloc, i per fer molta pedagogia sobre la situació econòmica i energètica”, avisen a la Moncloa. En la confrontac­ió dialèctica sobre l’incert escenari econòmic i energètic precipitat per la guerra a Ucraïna, Sánchez es veu fort i molt més preparat que Feijóo. Sense triomfalis­mes, asseguren, però sense abonar el “catastrofi­sme” que atribueixe­n al líder del PP.

“El president posarà en relleu tot el que hem fet fins ara, el que estem fent i el que farem per protegir la classe mitjana i treballado­ra, davant un Feijóo sense propostes i sense un projecte clar de país”, auguren.

El debat servirà així per “contraposa­r dos models i projectes polítics”. El de Sánchez insisteixe­n que anteposa els interessos d’un 95% de la ciutadania davant les crisis –primer la pandèmia i ara la guerra–, davant les “receptes equivocade­s” que atribueixe­n al PP per fer front a l’última crisi financera, prioritzan­t sempre els interessos dels “poderosos”.

A l’avantsala del xoc que Sánchez i Feijóo dirimiran aquesta tarda al Senat, el cap de l’Executiu va protagonit­zar ahir un acte amb ciutadans a la Moncloa, davant els quals ja va esbossar pinzellade­s del seu discurs davant el líder del PP. Va admetre així que la situació és complicada, “però el pitjor que podem fer és deixar-nos portar per un discurs fàcil de pregonar el desastre”. I va esmenar amb dades els “profetes de la catàstrofe”.

“No podem caure en la por, la desconfian­ça o el desànim. Quan el nostre país actua unit, amb solidarita­t i esperança, pot vèncer qualsevol greu prova”, va afirmar. ●

El cap de l’Executiu contraposa­rà avui al Senat la seva gestió a les “receptes equivocade­s” que atribueix a la dreta

El dirigent assumeix una complicada situació, però planta cara als “profetes de la catàstrofe”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain