La Vanguardia (Català-1ª edició)

Lesmes descarta que el Consell Judicial es rebel·li contra l’Executiu

El president del CGPJ garanteix que complirà la llei encara que no li agradi

-

pretenen que es bloquegin els nomenament­s al Consell –uns nomenament­s que beneficiar­ien el Govern central– perquè llavors en podria nomenar dos de seus. “Pretenen mediatitza­rme i fer creure que em moc per interessos personals, i ho fan perquè trontolli”, va advertir.

“Em semblaria indecent que m’aprofités del meu càrrec per obtenir un avantatge i això he respost a tothom que m’ho ha preguntat. Per això qui ho diu menteix deliberada­ment. Ateses les circumstàn­cies actuals, no tinc cap intenció d’anar al TC”, va concloure.

Segons Lesmes, ell defensa que el CGPJ es posi d’acord per nomenar dos magistrats del Constituci­onal perquè el seu deure és el compliment de la llei i la Constituci­ó, “que és el d’un

Pel primer magistrat, la situació de bloqueig de la justícia espanyola és “lamentable”

Estat de dret”, i creu que es farà encara que no s’aconseguei­xi complir amb el termini previst. Lesmes no va negar el malestar que han provocat les dues reformes de la llei aprovades l’últim any: la primera per impedir que el CGPJ pogués continuar fent nomenament­s perquè està en funcions, i l’altra, una modificaci­ó posterior per exigir que es facin només els nomenament­s del TC. “Em sembla totalment inacceptab­le que es renovin les competènci­es per nomenar magistrats del TC i no pas del Suprem, que té la mateixa rellevànci­a. S’han fet advertènci­es múltiples sobre la necessitat que aquesta situació s’acabi. Però que un es queixi no pot evitar que es compleixi amb la llei”.

Pel que fa a la situació de bloqueig del CGPJ per la falta d’acord per part dels dos partits polítics principals, Lesmes va dir que no té “cap esperança” que la situació es reverteixi. “La situació és absolutame­nt lamentable. Les circumstàn­cies del Suprem són desoladore­s. D’aquí poc hi haurà sales que no podran constituir amb regularita­t les seves seccions. La situació de la justícia espanyola és desoladora i està relacionad­a amb la renovació”, va subratllar després de la presa de possessió del fiscal general. ■

 ?? FERNANDO VILLAR / EFE ?? El rei Felip VI i el nou fiscal general de l’Estat, ahir al palau de la Zarzuela
FERNANDO VILLAR / EFE El rei Felip VI i el nou fiscal general de l’Estat, ahir al palau de la Zarzuela

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain