La Vanguardia (Català-1ª edició)

Detinguda una jove per simular el seu segrest: “Mama, has de pagar 50.000 euros”

- S

“Mami, m’han segrestat i demanen 50.000 euros. No l’hi pots dir ni al papi, ni a la policia ni a ningú, mama. Si em vols veure viva, ho has de pagar”. Amb aquestes paraules, entre llàgrimes, amb la veu entretalla­da i amb la cara ensangonad­a i els ulls tapats per un mocador es dirigia una jove de Tenerife a la seva mare en un vídeo gravat per uns suposats segrestado­rs que estaven disposats a matar-la si no rebien la recompensa demanada. Al vídeo apareix darrere la dona un home completame­nt cobert i amb guants que sosté un ganivet d’acer allargat i fi que s’acosta al coll de la jove. “Mama, no sé per què m’han segrestat perquè jo no he fet res, però has de pagar”, insisteix la filla en un vídeo que sembla totalment versemblan­t però que ha resultat ser en realitat un engany de la noia a la mare, que va arribar a treure els 50.000 euros sol·licitats i els va lliurar en bosses en un camp de futbol al sud de Tenerife.

La víctima de l’engany, que ja havia estat extorsiona­da en tres ocasions anteriors i havia pagat fins a 45.000 euros per salvar la seva filla després de rebre cartes amb amenaces, va anar a la Guàrdia Civil, que va iniciar una investigac­ió en el marc de l’operació Santero. Els agents van centrar la investigac­ió en la parella sentimenta­l de la presumpta segrestada i filla de la víctima. Després d’activar el protocol de segrest, havent donar per cert el vídeo rebut, i el mòdul especial d’intervenci­ó del GRS-8 per si fes falta per alliberar la jove, els agents van descobrir que la noia es trobava en perfecte estat i que no estava ni colpejada ni privada de llibertat. El cas es va resoldre en menys de 24 hores.

Llavors la van detenir a ella, la seva parella i tres membres més de la família de l’home que d’una manera o una altra havien participat en l’extorsió per la qual havien aconseguit un total de 95.000 euros. La Guàrdia Civil els va detenir en una sala de jocs on suposadame­nt gastaven part dels diners sol·licitats a la víctima, pels il·lícits penals de simulació de delicte i extorsió. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain