La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un 49% prefereix Albiol d’alcalde, segons un sondeig del PP

- Fede cedó

Una enquesta elaborada per la consultora GAD3 els dies 15 i 20 de juliol d’aquest any per encàrrec del Partit Popular de Badalona col·loca el seu candidat, Xavier García Albiol, com la principal preferènci­a de vot per a les pròximes eleccions municipals, el maig del 2023. Els resultats del sondeig deixen entreveure el càstig als partits que el 8 de novembre del 2021 van protagonit­zar la moció de censura contra l’alcalde.

L’enquesta emet un balanç molt negatiu de Badalona des que governa el quadripart­it de PSC, ERC, Badalona en Comú Podem i JxCat, que van assumir el govern gràcies al vot de suport de Guanyem Badalona per expulsar de l’alcaldia Xavier García Albiol. Així, dels votants convidats a comparar l’estat de la ciutat durant l’últim any, un 48,5% estimen que ha empitjorat, i un 30,2%, que continua igual. Dels detractors, un 78% es declaren simpatitza­nt del PP, però sorgeix una dada sorprenent entre els adeptes socialiste­s, ja que un

39% prefereixe­n Albiol. En un altre ordre de coses, un

22% dels simpatitza­nts de Guanyem i ERC, que s’agrupen perquè es van presentar junts a les últimes eleccions, assumeixen que la ciutat ha empitjorat. Només un 48% dels partidaris de Badalona en Comú Podem consideren que ha millorat.

Els enquestats, preguntats per les preferènci­es de candidat a liderar l’alcaldia de la quarta ciutat de Catalunya, es decanten en un 49% dels casos per García Albiol. Un 9,3% prefereix l’actual alcalde del govern tripartit, Rubén Guijarro. Al candidat d’ERC, Àlex Montornès, el prefereixe­n un 4,7%. La sòcia de govern, Aïda Llauradó, de Badalona en Comú, és la predilecta d’un 4,5%. El candidat de Junts per Catalunya, David Torrents, obté un 1,7%. Nora San Sebastián, encara que no garanteix la seva candidatur­a per al 2023, obté un 0,5% de les preferènci­es.

El sondeig mostra que el 2021 la neteja de la ciutat era ben valorada per un 48,5%, i

Un 78,7% dels badalonins creuen que en un any la ciutat és pitjor o no ha millorat

un any després cau a un 16,4%. Passa el mateix amb la seguretat, que es valorava en un 34% i actualment només un 5,9% la considera acceptable. La neteja de les platges passa d’un 28,3% a un 21%, i la mobilitat, d’un 39,6% a un 25,5%. ●

 ?? Joan MateuParra / Shooting ?? Xavier García Albiol
Joan MateuParra / Shooting Xavier García Albiol

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain