La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mario Casas s’estrena com a director amb el seu germà Óscar

- Isabel Clarós

Mario Casas (36) treballa des dels 20 anys davant les càmeres en pel·lícules i sèries. Després de guanyar un Goya com a protagonis­ta per No mataràs, l’actor gallec ha volgut fer un pas més enllà i s’ha llançat a la direcció. Segons ha anunciat a la revista Icon, a l’octubre dirigirà el seu primer film: Mi soledad tiene alas, sobre una colla de nois que es dediquen a robar joieries a la província de Barcelona i fugen cap a Madrid. El rodatge serà en localitats com Martorell i Esparregue­ra, on va viure Casas de nen, i el protagonis­ta, el seu germà petit Óscar (23).

El guió el va escriure Mario Casas durant el confinamen­t amb l’actriu belga Déborah François, la seva parella de llavors, i amb qui va trencar la primavera passada. Casas explica que es tracta d’un homenatge al cinema quinqui dels vuitanta, tot i que actualitza­t, en què a més hi ha un altre protagonis­ta, el món dels grafitis. Junt amb Óscar Casas també hi treballara­n actors no profession­als.

Mario Casas és un dels actors més consolidat­s del país. Va començar la carrera en sèries tan populars com SMS i Los hombres de Paco, però la fama la deu a la pel·lícula A tres metros sobre el cielo. Després va arribar Fuga de cerebros, Palmeras en la nieve, Las brujas de Zugarramur­di, Mi gran noche o El bar. En els seus últims treballs, El fotògraf de Mauthausen, No mataràs o El inocente ha rebut el reconeixem­ent unànime de la crítica. Óscar Casas treballa des de petit. Ha participat a Águila roja, Cuéntame, Jaguar o Instinto, que va coprotagon­itzar juntament amb el seu germà Mario. ●

 ?? Instagram ?? Mario Casas i Óscar Casas
Instagram Mario Casas i Óscar Casas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain