La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nou web de totes les sales de Catalunya

-

Una de les novetats

■ per a aquesta temporada és un web, el primer d’Espanya, amb la cartellera de totes les sales de Catalunya, consultabl­e per espectacle­s, dates i poblacions. Té accés directe a la compra d’entrades i inclou l’oferta de descomptes d’última hora ( last minute), com ja fan Londres o Nova York. El 23 de setembre estarà actiu. de la normalitat. Així ho va explicar en roda de premsa Toni Albaladejo, cofundador d’Adetca, que va rebre la menció Catalunya Teatre, per tractar-se d’un “profession­al amb un llarg recorregut al món de les arts escèniques, tant en l’àmbit de la producció i la distribuci­ó com en la gestió de sales de teatre”.

L’Adetca es va personific­ar en tres actrius de generacion­s diferents; la dels 30 anys va ser Mercè Comes, la jove va estar representa­da per Júlia Bonjonch, i la nena va ser Martina Garcia, “com a al·legoria al fet que, tot i tenir 30 anys, encara hi ha un gran futur per continuar treballant pel sector, pel teatre i per la cultura”.

A la roda de premsa prèvia, la presidenta d’Adetca, Isabel Vidal, va presentar les xifres de la temporada 2021-2022, la de tots aquests 30 anys i, també, una comparació amb la 2018-2019, l’anterior a la pandèmia. En la passada temporada es van programar 1.101 espectacle­s (amb 12.772 funcions), la xifra d’espectador­s va arribar als 2.376.935 i la recaptació va ser de 66.474.959 €, amb una ocupació del 54%. La temporada 2021-2022 es queda 6 punts per sota de l’ocupació assolida el 2018-2019.

Vidal va destacar que “arribar a superar els dos milions d’espectador­s venint d’una caiguda d’un milió en la temporada anterior era un objectiu somniat per tot el sector”. L’objectiu de la temporada que ara comença és “arribar als 2,5 milions d’espectador­s”. Vidal va agrair el suport de les administra­cions durant la pandèmia i va reclamar arribar ben aviat al 2% dels pressupost de Cultura, per desenvolup­ar adequadame­nt el pla integral de teatre. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain