La Vanguardia (Català-1ª edició)

Arrencada en feu esquiu

El Reial Madrid entra avui en escena al Celtic Park, on no ha guanyat mai, en una edició comprimida en la primera fase pel Mundial

- o pez ord Barc !a ' ( ( ' R ) ( *( +

Celtic Park, amb el You’ll never walk alone a plena veu i l’atmosfera elèctrica amb l’amalgama de banderes escoceses, irlandeses, palestines i fins i tot estelades, rebrà el Reial Madrid aquest vespre (21 h) en l’estrena del campió a la Champions 2022-2023. Serà probableme­nt el compromís més aspre –per allò de la intimidaci­ó ambiental d’un feu mai sotmès pels blancs– que tindrà l’equip de Carlo Ancelotti en una fase inicial suau, pràcticame­nt de catifa vermella, tenint en compte el grup maria que li va tocar al sorteig: el Xakhtar ucraïnès per tercer any consecutiu –a més a més, exiliat a Varsòvia per la invasió russa–, el Leipzig alemany i el coratjós equip escocès.

És aquest esperit combatiu de Braveheart el que més hauria de témer el veterà Ancelotti (63) en l’inici de la defensa de la corona continenta­l... Si a alguna cosa pot témer l’italià, perquè el seu Reial Madrid versió 4.0, fins i tot sense fitxatges estel·lars (només Rüdiger i Tchouaméni) i amb pèrdues sensibles (Casemiro), va com un coet en aquesta arrencada de curs. Els blancs arriben a Glasgow amb ple de victòries, cinc de cinc.

Encara que, tot sigui dit, aconseguid­es davant rivals de categoria força justeta i encaixant gols molt sovint: l’Eintracht a la final de la Supercopa europea (2-0); i l’Almeria (1-2), el Celta (1-4), l’Espanyol (1-3) i el Betis (2-1) a la Lliga espanyola.

“Grup fàcil? No és un grup fàcil, perquè no ho és. Coneixem bé els equips, el Celtic ho està fent molt bé, hem de respectar-los. Hi pot haver sorpreses, mira l’any passat, vam perdre amb el Sheriff i pot passar de tot. Respectem aquest grup, serà equilibrat”, rebutjava les bondats del sorteig Ancelotti, que pronostica­va “un partit difícil, ells tenen una bona dinàmica, com nosaltres, i juguen amb molta intensitat. Estem preparats per començar bé el grup”.

En la seva primera etapa cap a la quinzena Champions el Madrid tindrà al davant un Celtic que torna a la competició cinc anys després amb un nou estil. Arriba al xoc llançat a la Lliga després d’apallissar dissabte el Rangers per 4-0 i acumular 25 gols i només un en contra en sis jornades. Asseguren a Glasgow que és un dels millors Hoops de la història, amb el grec Ange Postecoglu i un grup de joves descarats –el portuguès Jota, l’israelià Abada o el japonès Furuhashi (lesionat dissabte)–, que practiquen un joc alegre, ofensiu.

“Aquest Celtic construeix des de darrere, pren riscos. És el mateix enfocament de Pep Guardiola al City, però, evidentmen­t, Guardiola disposa de millors jugadors. Però aquest equip jove té molt èxit i estic completame­nt convençut que pot fer sagnar el

“No és un grup fàcil, hi pot haver sorpreses, com la del Sheriff; serà equilibrat”, vaticina Carlo Ancelotti

nas al Reial Madrid jugant d’aquesta manera”, escriu a la seva columna al Daily Record l’exfutbolis­ta Chris Sutton, verd-i-blanc del 2000 al 2006.

Per a l’exdavanter anglès, “aquest Celtic de Postecoglu és un gran rellotge. Són ràpids i fluids, i fan del futbol una alegria”. Però una cosa és la Premier escocesa i una altra la Champions. Tot i així, el mateix Postecoglu llançava ahir en la roda de premsa un missatge optimista: “No descarto guanyar; serà un partit dur, però en la lluita hi ha el gaudi”.

L’obligació del Madrid és resoldre com més aviat millor una primera fase de grups assequible, que a més serà atípicamen­t comprimida, amb un calendari més dens per la presència del Mundial de Qatar al novembre. Així, els sis partits es disputaran en nou setmanes, entre setembre i el 2 de novembre, és a dir, en un mes menys de l’habitual. Els blancs, si no fallen, a mitjans d’octubre podrien ser ja a vuitens. ●

 ?? Baa celon J Ueuters ?? El Reial Madrid s’entrena al Celtic Park, on només ha jugat una vegada en la màxima competició, en l’edició del 1980 (2-0)
Baa celon J Ueuters El Reial Madrid s’entrena al Celtic Park, on només ha jugat una vegada en la màxima competició, en l’edició del 1980 (2-0)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain