La Vanguardia (Català-1ª edició)

Valverde no anirà al Mundial “tret de miracle”

El selecciona­dor Momparler no troba corredors per a la cita

- Roberto Rodríguez ToniLópez Jordà

Algú s’imagina que els millors jugadors espanyols no anessin a un Mundial de futbol perquè ells –i els seus equips– s’hi neguessin? Això és el que està passant a l’equip nacional de ciclisme. Darreramen­t, el selecciona­dor espanyol Pascual Momparler ha denunciat aquesta situació, totalment insòlita. Al tècnic li està costant molt de trobar ciclistes que vulguin i que puguin anar a la cita mundialist­a que es disputa a Wollongong (Austràlia) entre el 18 i el 25 de setembre. La baixa més significat­iva serà la d’Alejandro Valverde, que aquests dies disputa la Vuelta a Espanya i a qui el Movistar no permet acudirhi “tret de miracle”, segons Momparler, perquè l’equip necessita sumar punts per mantenir-se l’any que ve al World Tour.

Tenint en compte aquesta situació, selecciona­dor i federació van estudiar totes les opcions. Tenien tres possibilit­ats. La primera era renunciar a participar en el Mundial, una mesura molt radical que van rebutjar. La segona, convocar els corredors que el selecciona­dor considerav­a que tenien més opcions de medalla i en cas de no anar-hi, sancionar-los preceptiva­ment. La tercera, l’escollida, és convocar els que realment hi vulguin anar i els seus equips els ho permetin. “Hem optat per aquesta última opció, anirem al Mundial amb els corredors que tinguem i intentarem fer-ho tan bé com sigui possible”, diu resignat el selecciona­dor nacional.

El motiu per rebutjar el Mundial és la inclusió en el calendari d’un viatge a Austràlia en moments decisius per a molts equips. Per un gran nombre de ciclistes, són massa dies allunyats de la competició a Europa, i pels equips –com Movistar–, cedir els corredors podria suposar un descens del World Tour, una autèntica catàstrofe per al ciclisme espanyol.

Amb tot, els líders de la selecció seran Juan Ayuso i Marc Soler, que ja ha estat confirmat pel selecciona­dor. Als seus equips no els sembla malament i ells volen participar-hi. Momparler continua pendent de Carlos Rodríguez, a qui Ineos encara no ha donat permís. Per la seva part, Jesús Herrada està pressionan­t Cofidis tot el que pot perquè n’hi doni. “Estic treballant amb una selecció liderada per Ayuso i Soler, i amb ells estic intentant fer el millor equip possible, amb gent jove, que en tingui ganes, il·lusió, i que s’hi deixi la pell perquè aquests dos grans ciclistes brillin al Mundial”, assegura Momparler.

Mentrestan­t, avui comença l’última setmana de la Vuelta amb tres espanyols amb opcions de podi: Enric Mas, Juan Ayuso i Carlos Rodríguez. El belga Evenepoel intentarà defensar el lideratge després de patir a la muntanya andalusa. La setzena etapa, entre Sanlúcar de Barrameda i Tomares, sembla destinada a un esprint, el penúltim abans de l’habitual a Madrid. ●

Les guerreres aquàtiques van mostrar l’orgull i la qualitat com a vigents reines d’Europa per resoldre el perillós encreuamen­t de quarts de final de l’Europeu de Split contra la rocosa Hongria (11-15) i classifica­r-se per a la seva cinquena semifinal continenta­l seguida. Demà s’enfrontarà per una plaça a la final contra els Països Baixos (19.00 h). A l’altra semifinal hi jugaran Itàlia i Grècia.

Després de l’ensopegada a la primera fase amb Itàlia (9-12), a les jugadores de Miki Oca se les va castigar amb un encreuamen­t de quarts difícil contra un os com Hongria. Sabent que qui pica primer té avantatge, les espanyoles van aconseguir un rotund 1-4 durant el primer quart, amb gols de Paula Leiton, d’Anni Espar i dos de Bea Ortiz.

Tot i això, les magiars s’hi van tornar amb un 4-2 a la segona mànega que reajustava el duel al descans (5-6). Espanya havia de tornar-se a esforçar, i les més joves, la generació de les Elena

Ruiz, Nona Pérez, Paula Prats (quin golàs, el 5-6) o la portera Martina Terré, que amb 20 anys va deixar a la banqueta Laura Ester, van ser un encert.

La sortida del tercer quart va ser furibunda, un 1-4 que li retornava el +4 (6-10) i encarrilav­a la victòria, rematada per Maica García amb 3 gols a l’últim quart.

Espanya: Terré, Nogué, Espar (2), Bea Ortiz (3), Nona Pérez (1), Prats (1), Ruiz (2), Peña, Forca, Camus, Maica García (3), Leiton (3) i Laura Ester (ps).

La selecció masculina juga els quarts amb Grècia (19.00 h). ●

 ?? COeN   e ?? Elena Ruiz, autora de 2 gols
COeN e Elena Ruiz, autora de 2 gols

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain