La Vanguardia (Català-1ª edició)

Thomas Meyer lidera una ronda d’onze milions a GoodNews

- o a a a o

GoodNews, l’empresa emergent comerciali­tzadora de cafè que dirigeix Jan Barthe Cuatrecasa­s, ha tancat una ronda d’11 milions d’euros per accelerar l’expansió internacio­nal. Thomas Meyer, fundador de Desigual, a través de la seva societat La Vida es Chula i Barlon Capital, firma inversora que dirigeix Javier Rubió, han liderat l’operació.

GoodNews va néixer el 2021, transforma­nt els quioscos amb la incorporac­ió de la venda de cafè per emportar, i des d’aleshores ha ampliat el seu model de negoci, amb la venda de cafè per emportar a locals a peu de carrer i amb la comerciali­tzació en línia de cafeteres automàtiqu­es i cafè ecològic, a llars i pimes, mitjançant un sistema de subscripci­ó.

GoodNews va néixer com a iniciativa d’un grup d’amics: el mateix Barthe, Fernando Conde (director de llançament­s), Alejandro Catasús (director d’experiènci­a), Ignacio Campos (director operatiu) i Lucas de Gispert (director d’expansió), i la ronda és la més gran que s’ha fet a Europa per empreses del sector del café. Abans, la companyia havia aconseguit quatre milions d’euros, amb inversors com ara Antonio Gallardo (grup Almirall) i l’empresari i publicista Rafael Esteve.

Barthe explica que la companyia té 21 locals de venda de cafè per emportar, a Barcelona, Madrid i París, i amb els nous fons preveu obrir-ne a Amsterdam, on ja té contractat­s els llocs, així com a Copenhague­n i Hèlsinki, i arribar als 40 punts de venda abans de final d’any.

GoodNews va facturar l’any passat un milió d’euros, un resultat que espera multiplica­r aquest exercici, amb una plantilla de 90 persones. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain