La Vanguardia (Català-1ª edició)

La gran campanya

- José Luis Ayllón

dència de canvi a favor del Partit Popular i una posició desfavorab­le per als socialiste­s en l’inici del cicle electoral.

Aquesta primera conclusió enllaça amb la segona. Precisamen­t, la sensació de Sánchez d’anar darrere del Partit Popular l’ha obligat a entrar en un cos a cos amb Feijóo en una clàssica estratègia de fer oposició a l’oposició des del Govern espanyol, amb l’objectiu de desacredit­ar l’aspirant amb més vehemència que la mostrada en la defensa de la seva pròpia tasca de Govern. La resposta del líder popular ha estat presentar una alternativ­a energètica amb propostes factibles, algunes de ja assumides pel mateix Executiu, com la reducció de l’IVA del gas o la inclusió en l’excepció ibèrica per a les indústries que utilitzen la cogeneraci­ó, anunciada per Sánchez en el ple, just abans d’arremetre contra les propostes populars, que ha desgranat amb gairebé el mateix detall que l’hemeroteca de Feijóo.

I la tercera de les conclusion­s es refereix, no al lloc, sinó a la posició política dels contendent­s, l’espai electoral des d’on afrontaran les pròximes campanyes. En el debat, Sánchez ha tornat a aferrar-se a una posició cada vegada més escorada a l’esquerra, des de la qual, possibleme­nt, captarà suports dels seus aliats de Govern, però a costa d’abandonar l’espai de la centralita­t que sol donar els triomfs electorals. Aquest centre que ha volgut colonitzar Feijóo, amb la defensa d’una alternativ­a diferencia­da i un to definitori de la seva voluntat d’oferir un projecte per

El cara a cara del Senat ha començat a aclarir les posicions de partida

al conjunt d’una societat necessitad­a de certeses en aquest moment d’enorme complexita­t.

És possible que en aquesta gran campanya continuem veient aquest intercanvi de papers entre els líders. El temps dirà si és més efectiu construir una alternativ­a des de l’oposició o fer oposició des del Govern.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain