La Vanguardia (Català-1ª edició)

Deu anys de presó per haver instigat un menor al suïcidi per WhatsApp

- U,1 RO D BB ,A

L’Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a deu anys de presó per un delicte d’homicidi l’home que un jurat popular va declarar culpable, al juliol, de provocar el suïcidi d’un menor d’edat. La sentència, en aplicació del veredicte emès al juliol per un jurat popular, estableix com a fets provats que l’acusat va contactar l’1 de desembre del 2016 a través de l’aplicació WhatsApp amb la víctima, llavors de 17 anys, i li va enviar més de 119 missatges amb contingut intimidato­ri i amenaçador en menys de tres hores.

L’adolescent va arribar a demanar disculpes reiteradam­ent al seu interlocut­or, li va dir que era menor d’edat i el va advertir que si continuava així se suïcidaria. Tot i això –precisa la resolució judicial–, malgrat que l’acusat sabia plenament que estava generant “angoixa i neguit” al noi i que hi havia una “alta probabilit­at que se suïcidés, tal com li havia avançat, ho va acceptar” i va continuar enviant-li missatges.

“T’ensenyaré a no fer-me perdre el temps”, “ho sentiràs, perquè demà al matí això estarà en mans del meu advocat”, “ploraràs llàgrimes de sang davant dels jutges i dels teus pares”, “arruïnaré els teus pares per culpa teva”... Aquests missatges van ser alguns dels que va rebre l’adolescent, desesperat, de Vicente Paradís, un home de 57 anys, malgrat tots els seus precs i els avisos reiterats que estava disposat a matar-se. Finalment, l’1 de desembre a la tarda, el noi va saltar al buit al pati interior de l’edifici del seu domicili i va morir a l’acte.

Van passar vuit mesos fins que la família, que no s’explicava el que havia passat, va descobrir el cruel assetjamen­t a què havia estat sotmès el noi. Un assetjamen­t que, segons el veredicte del jurat popular i la sentència que s’ha imposat avui, va acabar derivant en homicidi.

L’acusat, durant la seva declaració, va assegurar que “sentia moltíssim” el que havia passat i la situació dels pares del menor, però va assegurar que no havia mantingut mai una conversa amb el jove, per la qual cosa suposava que durant el període de temps en què hi ha les converses registrade­s devia deixar el telèfon a algú, una hipòtesi descartada per la investigac­ió.

Alguns agents de la Poli

El jove va advertir el seu interlocut­or que si continuava així se suïcidaria, però va continuar

cia Nacional que van anar al lloc on es va suïcidar el menor van afirmar que la metge forense els va lliurar la cartera i el telèfon mòbil del jove en un sobre, que posteriorm­ent van lliurar a l’instructor del cas. Segons el magistrat, una cosina de la víctima va declarar que el menor, abans de morir, li havia dit que estava malament perquè rebia amenaces d’algú i que el volia denunciar a València. La investigac­ió es va centrar llavors en aquestes amenaces i, després d’observar el contingut de les converses entre el menor i l’acusat, va conduir a la detenció de l’ara condemnat.

La sentència, que pot ser recorregud­a ara en apel·lació davant la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, fixa indemnitza­cions per un total de 173.000 euros a favor dels pares i el germà del jove mort per danys morals. ●

 ?? Lv ?? L’assetjador condemnat per homicidi té 57 anys
Lv L’assetjador condemnat per homicidi té 57 anys

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain