La Vanguardia (Català-1ª edició)

La innovació artística se cita a Terrassa en la XV edició del festival TNT

- M. CampE

Amb l’objectiu de “fomentar el pensament crític i la innovació artística”, el festival TNT presenta la quinzena edició, del 28 de setembre al 2 d’octubre, amb 24 espectacle­s, 15 dels quals són estrenes. Marion Betriu, directora de Terrassa Noves Tendències, apunta que el festival “dona suport a les companyies des del principi, perquè volem seguir incentivan­t el teixit artístic del país, que són els artistes que confegeixe­n l’escena del futur”.

Entre els objectius hi ha el de “connectar amb els col·lectius de Terrassa”, amb companyies com Montdeduto­r, que hi presenten El movimiento, i L’Alakran, amb l’espectacle Makers itinerante­s, amb la curiositat que cada dia la peça que es representi tindrà variacions.

Entre els imprescind­ibles, cal destacar María Salgado i Fran Cabeza de Vaca amb Jinete último reino frag. 1, Alberto Cortés amb One night at the Golden Bar, i Cuqui Jerez amb Mágica y elástica. Enguany, al festival s’hi incorpora l’Escac, l’escola de cinema que té la seu a Terrassa, amb els nous platós instal·lats en espais cedits per l’Ajuntament de la ciutat.

Pel que fa al pressupost, 324.000 €, tot i que l’aportació de la Generalita­t ha augmentat, és menor que el de l’any passat (360.000 €). La raó, segons la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, és “la factura elèctrica, que està tenallant les petites administra­cions, com ara els municipis”. El festival TNT, que fins ara ha tingut un àmbit espanyol, es proposa internacio­nalitzar-se en el futur, “si s’aconseguei­x més pressupost”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain