La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les noves ales Bellerín i Marcos Alonso emfatitzen la connexió blaugrana en la posada de llarg

- ! " # $% & '( ) *+*, ) & L- ) , .+ / + 0 1+ /

Marcos Alonso visitava el Camp Nou de petit agafat de la mà del seu pare, del mateix nom, tot i que quan va néixer el 1990 el nou lateral blaugrana el progenitor ja no formava part de la plantilla del Barça. Ahir traspuava il·lusió en la presentaci­ó mentre la seva germana el seguia des de la grada del camp Tito Vilanova. Héctor Bellerín sospira per jugar al coliseu barcelonis­ta des que tenia 8 anys i va entrar com a prebenjamí al planter del club. En la seva posada de llarg l’aclamava un seguici d’unes 20 persones entre familiars i amics. El Barça s’ha tornat a creuar en les seves vides.

Són les noves ales de l’equip. Formats i consolidat­s, tindran l’oportunita­t molt aviat de defensar una samarreta especial per a tots dos. No serà avui, ja que encara no estan convocats per al partit de Champions contra el Viktoria Pilsen, però sí a partir de dissabte a Cadis. “Els falten un parell d’entrenamen­ts físics, però per al cap de setmana ja estaran disponible­s”, va explicar Xavi Hernández. Serà el moment de demostrar la seva categoria i experiènci­a, guanyada sobretot a la Premier League.

Un correrà per la banda dreta. L’altre, per l’esquerra. Tenen aquesta temporada (han firmat per una campanya) per vèncer i convèncer. L’entrenador anava coix de laterals i ja els té. Marcos Alonso era la primera opció des de l’estiu. Héctor Bellerín sap que només és aquí per la negativa de César Azpilicuet­a, tot i que ahir el president Laporta digués que és una petició de Xavi.

Però poc importa això ara. És altre cop del Barça onze anys després que amb 16 marxés a l’Arsenal. “Quan ets petit l’únic que t’imagines és arribar al pri

El FC Barcelona, a través d’una licitació meteòrica impulsada per alguns dels seus executius, ha escollit l’empresa Torrella Ingeniería per dur a terme la direcció de les obres de la remodelaci­ó integral del nou Camp Nou. El projecte inicial, adjudicat a la companyia japonesa Nikken Sekkei l’any 2016, continuarà vigent, però de les obres i la seva supervisió se n’encarregar­à l’empresa esmentada, amb mer equip i, de vegades, la realitat és diferent. En el passat vaig tenir diferents oportunita­ts de tornar, però per una cosa o una altra no es va donar el cas. He tornat l’any que menys seu a Terrassa i especialit­zada en naus industrial­s. Al concurs, de què no es va informar els mitjans de comunicaci­ó, també s’hi va presentar Nikken Sekkei, que continuava treballant amb el despatx barceloní b720 Fermín Vázquez Arquitecto­s i va ser descartada.

Aquesta decisió ha de ser aprovada en una junta directiva a finals de setembre. Tot i que aquestes reunions solen ser un m’ho pensava. Però dins meu sabia que algun dia passaria”, va afirmar Bellerín. El barceloní passa per ser un futbolista diferent lluny dels terrenys de joc, amb una accentuada conspur tràmit, aquesta ocasió podria ser diferent, ja que alguns directius de l’entitat no han estat informats del canvi i entenen que Torrella Ingeniería no té cap experiènci­a en construcci­ons esportives, i menys encara de la magnitud del Camp Nou. En aquest sentit, ahir el Col·legi d’Arquitecte­s de Catalunya, a través del seu degà Guim Costa, va enviar una carta dirigida directamen­t al president Joan Laciència social, com es va encarregar de recalcar Laporta. D’entrada, Bellerín no va aparèixer per a l’entrenamen­t amb un descapotab­le o l’últim esportiu, sinó amb un Smart. És a dir, no arriba als extrems que al seu dia va posar en voga Oleguer Presas, que arribava amb una furgoneta, però gairebé.

Futbolista, per tant, de proximitat, Bellerín podrà tenir al seu costat els que durant molt de temps el seguien a distància. “M’he trobat un vestidor molt bonic (Araújo va estar veient la presentaci­ó). Estic segur que podrem fer grans coses. A cada partit tenia lluny la meva família i ara els veig aquí amb mi”, es va felicitar el lateral dret.

Tot i que per a família futbolísti­ca, la de Marcos Alonso. El seu pare (1982-1987) i el seu besavi, Luis Zabala (19411943), van ser jugadors del Barça, i el seu avi, Marquitos, va defensar els colors del Reial Madrid la dècada dels cinquanta. De fet, el nou lateral del Barça es va formar al planter de l’Atlètic i en el del Madrid, equip amb què va arribar a debutar a Primera. “Tots recordem del gol que va fer el teu pare amb passada de Julio Alberto”, li va etzibar el president Laporta amb referència al vol semblant d’un colom del Pichón Marcos contra el Madrid a la final de Copa del 1983. Jugada que va ajudar a immortalit­zar Schuster amb les seves botifarres a l’equip blanc.

Batalletes que segur que han estat des de sempre a la tauleta de nit del futbolista procedent del Chelsea. “Tenir l’oportunita­t de formar part d’aquest gran equip és el que sempre hauria volgut des de petit. És molt emocionant ser a l’equip on va triomfar el meu pare”. Ara és el seu torn. ●

Dins meu sabia que algun dia tornaria, però ha estat quan menys m’ho pensava” Hécto, Belle,ín Lateral del FC Barcelona

“Ser a l’equip on va triomfar el meu pare és molt emocionant” Ma,cos Alonso Lateral del FC Barcelona

porta en què subratlla la seva preocupaci­ó per l’inesperat canvi de l’Espai Barça. “Lamentem que els arquitecte­s guanyadors del concurs del projecte del nou Camp Nou no en liderin la continuïta­t i la direcció de les obres. Considerem que cal treballar per impulsar i fomentar la bona arquitectu­ra i fer prevaldre els criteris de qualitat que empara la llei d’Arquitectu­ra”. Joan Josep Pallàs

 ?? César Rangel ?? El president del Barça, Joan Laporta, i Héctor Bellerín ahir a la ciutat esportiva Joan Gamper
César Rangel El president del Barça, Joan Laporta, i Héctor Bellerín ahir a la ciutat esportiva Joan Gamper

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain