La Vanguardia (Català-1ª edició)

Espanya clava una ‘plantofada’ a Montenegro i es fica a vuitens

La selecció avança a l’Eurobàsque­t després d’un triomf que aclareix dubtes

-

car una vegada i una altra mals tirs des del perímetre dels montenegri­ns. Dubljevic, Perry i Mihailovic, les principals amenaces, amb prou feines van entrar en joc, sempre incòmodes. La renda se’n va anar fins als deu punts al final del parcial inicial (17-27) i va créixer gràcies a l’encert des de l’exterior. Es va afegir a la festa Juancho Hernangóme­z, amb dos triples, i Brizuela es va contagiar de la dinàmica. La mamba basca, on fire, va ficar 11 punts al quart.

Els pupils de Radovic van parar l’hemorràgia aprofitant un parell d’errors (29-42), però després del pertinent temps mort i recolzats en la calma de Brown l’avantatge es va tornar a eixamplar al descans (31-53). Espanya dominava tots els registres. Al gran encert en el tir (67% de dos i de tres fins al descans), s’hi va afegir la capacitat per tancar el rebot, sobretot ofensiu, en què va destacar Willy Hernangóme­z, que va acabar amb un doble-doble (14 punts i 13 rebots).

Lluny de reaccionar, Montenegro no va aconseguir superar l’enganxosa defensa de La Família, que seguia fent mal a l’altre cèrcol, amb una bona circulació, gairebé sense bots, i incisiva malgrat el còmode marcador. La màxima renda va ser de 27 punts (35-62). La selecció només es va relaxar a l’equador del tercer quart, quan Mihailovic es va despertar amb dos triples. Radovic el va secundar amb un altre encert des dels 6,75 que va reduir la distància per sota dels 20 punts abans de l’envit final (48-67). Tot i això, l’últim quart va sobrar, molt travat amb Espanya molt més desencerta­da, prenent pitjors decisions, mentre que els balcànics no van tenir fe en el miracle. Els errors es van succeir fins a un final que va certificar el passi dels espanyols, que en l’última jornada coneixeran el temible rival del grup de la mort que els espera en l’encreuamen­t.

?? BarceB onDENIDZE / Re ters ?? Brown llança a cistella davant Perry i Dubljevic