La Vanguardia (Català-1ª edició)

Alcaraz, el pes de Sinner i el lideratge ATP

El murcià, número 1 si guanya el US Open, busca plaça en semifinals

-

Big

Alcaraz apareix en un moment diferent, precisamen­t a la tardor del Big Three i també en plena crisi de la next gen. Medvedev s’ha desconfigu­rat a Nova York, mancat de partits com està a compte del veto als esportiste­s russos, Zverev encara pena pel trencament de turmell a l’últim Roland Garros i Tsitsipàs, Auger-Aliassime, De Miñaur i Shapovalov no acaben d’explotar.

A rebuf dels esdevenime­nts, Alcaraz s’engegantei­x, realitat que alguns ja apuntaven fa mesos però que s’ha accelerat considerab­lement els darrers temps.

A començamen­ts del 2021 era el 141è al rànquing mundial.

Al setembre ja assaltava el top 50 (38è).

I ara?

Ara entreveu el lideratge mundial del circuit ATP, cosa mai vista en un tennista de la seva edat, ciutadà que amb prou feines ha tingut l’oportunita­t de decidir en un procés electoral i que porta la L al parabrisa posterior del cotxe (si anés a la universita­t, Alcaraz estaria començant el segon curs): si diumenge s’adjudiqués el títol del US Open (seria el seu primer gran), seria amb 19 anys i 130 dies, considerab­lement per sota de l’edat de Hewitt.

La dada és històrica, que no imprevista, ja que ja fa mesos que els mateixos savis anticipen aquesta possibilit­at. A Alcaraz, jugadoràs, versàtil, aire fresc que porta deixades, glo

L’Alcaraz-Sinner es pot convertir en un clàssic, com els Borg-McEnroe i els Federer-Nadal

bus i winners inesperats, se li preveu un futur magnífic, el mateix, de fet, que se li preveu a l’italià Jannik Sinner, company generacion­al del murcià (Sinner és un any més gran) que apareixerà a l’altre costat de la xarxa avui mateix, ja de matinada, als quarts de final, i que ja li ha tallat el pas en dues ocasions aquest 2022.

(Als vuitens de final de Wimbledon, amb victòria de Sinner en quatre sets, i a la final d’Umag, amb victòria de Sinner en tres sets.)

Aquest compromís arribarà a quarts de final, però es podria convertir en una final clàssica els propers anys, com els Borg-McEnroe o els Federer-Nadal.

 ?? COREY SIPKIN / AFP ?? Carlos Alcaraz celebrant la victòria contra Marin Cilic dilluns
COREY SIPKIN / AFP Carlos Alcaraz celebrant la victòria contra Marin Cilic dilluns

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain