La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’empresa propietàri­a de Jack Daniel’s adquireix la marca Gin Mare

- Ramon F ancàs

Brown-Forman Corporatio­n, companyia familiar propietàri­a, entre altres grans marques, del whisky americà Jack Daniel’s, ha adquirit la marca de ginebra Gin Mare, elaborada a Vilanova i la Geltrú per Destilería­s MG. Una vegada completada la transacció, que s’ha dut a terme amb molta discreció durant gairebé un any, Brown-Forman afegirà Gin Mare i Gin Mare Capri a la seva extensa cartera de productes.

Les marques de Brown-Forman donen feina a uns 5.200 treballado­rs arreu del món i els seus productes es venen a més de 170 països. L’empresa també és propietàri­a de marques com la del vodka Finlandia, el whisky de malt BenRiach o dels tequiles Herradura o El Jimador.

Ni Brown-Forman, que cotitza a la Borsa de Nova York, ni Destilería­s MG han volgut revelar la quantia d’un acord signat sota confidenci­alitat ahir a la matinada. El president de Destilería­s MG, Manel Giró, ahir es va mostrar satisfet per haver tancat una operació que pot suposar un gran creixement de Gin Mare als Estats Units, on fins ara no tenia gaire presència. Destil·leries MG continuarà elaborant la seva ginebra a la capital del Garraf almenys durant els deu anys vinents. La intenció és mantenir les instal·lacions a Vilanova i la Geltrú.

L’últim any, MG va facturar 60 milions d’euros, amb tres milions d’ampolles de Gin Mare, i un creixement d’un 20% respecte al 2019. Aquest any, la companyia espera facturar un

La firma catalana va facturar 60 milions el 2021, amb un creixement d’un 20% respecte al 2019

25% més. El president de Destilería­s MG ahir va destacar el mèrit d’una ginebra catalana que s’ha situat entre les cinc més cares del món. Segons Giró, el seu èxit en només una dècada no té precedents a Espanya. Només dos anys després del llançament el 2010, ja havien multiplica­t per cinc les seves vendes. El 2011, va vendre 120.000 ampolles de Gin Mare i deu anys més tard, ja va assolir els 2,5 milions d’unitats, a un preu de 37 euros. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain