La Vanguardia (Català-1ª edició)

Jesús Quintero és en una residència

El periodista, de 82 anys, ha estat ingressat per “complicaci­ons mèdiques”

- Een V

La família del periodista de Huelva Jesús Quintero (82) va emetre ahir un comunicat per informar de la delicada situació que viu el presentado­r de l’emblemàtic programa radiofònic El loco de la colina.

Segons l’escrit enviat als mitjans de comunicaci­ó, Quintero està ingressat en una residència a la localitat gaditana d’Ubrique a causa dels problemes de salut que arrossega des de fa temps i de manera continuada. “Després de l’aparició d’algunes complicaci­ons mèdiques que requereixe­n atenció profession­al i especialit­zada, el periodista Jesús Quintero –creador de múltiples formats de ràdio i televisió– va ingressar fa uns dies a la residència Nuestra Señora de los Remedios de Ubrique, on, a més d’estar acompanyat pels seus familiars més pròxims, rep el tractament diari necessari per recuperar-se”.

En aquest comunicat, els familiars no han especifica­t la malaltia que pateix el comunicado­r i per què està sent tractat. L’únic que se sap és que la residència de Nuestra Señora

El periodista Jescs duintero ba marcar epoca a la rfdio i la telebisig per la seba manera dhentrebis­tar en programes com iEl loco de la colinah o iEl perro berdeh de los Remedios de Ubrique està especialit­zada en la cura i rehabilita­ció de persones grans.

“És el seu desig i el de la família que, així que les seves condicions de salut ho permetin, pugui tornar a casa seva”, continua el comunicat. I conclou: “Agraint les mostres de preocupaci­ó i estimació rebudes per molts espanyols aquests dies, preguem el màxim respecte a la seva intimitat en aquests moments, amb l’objectiu de facilitar-li una ràpida millora”.

Jesús Quintero va néixer a

San Juan del Puerto (Huelva) el 18 d’agost del 1940. Va ser un dels presentado­rs icònics de la ràdio i la televisió dels anys vuitanta i fins al 2000. El seu programa més recordat és El loco de la colina, en què va fer entreviste­s a Rocío Jurado, Jesulín de Ubrique, Alejandro Sanz o Miguel Bosé, entre molts d’altres. A tots ells els va treure titulars i confession­s gràcies a l’atmosfera intimista que creava i també a la seva manera directa de preguntar.

Potser dues de les entreviste­s que més repercussi­ó van tenir va ser la que va fer a la comunista Dolores Ibárruri la Pasionaria, sis anys abans de la seva mort el 1989, i també a Rafael Escobedo, l’assassí dels marquesos d’Urquijo, tan sols 14 dies abans que es llevés la vida a la presó el juliol del 1988.

Curiosamen­t, malgrat la fama i els premis concedits com l’Ondas per la seva tasca d’entrevista­dor, els seus inicis van ser com a actor representa­nt obres de Shakespear­e a les places dels pobles d’Andalusia. Fins i tot va arribar a ser mànager, faceta en què va donar a conèixer el guitarrist­a Paco de Lucía. ●

En un comunicat, la família assegura que al centre rep el tractament necessari per recuperar-se

 ?? EP ?? Entrevista­dor
EP Entrevista­dor

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain