La Vanguardia (Català-1ª edició)

Com a tancament, líder de grup

L’actuació coral premia Espanya, amb Lituània de rival a vuitens

-

fora Bòsnia del torneig (8770).

L’estadístic­a de l’EspanyaTur­quia il·lustrava moltes coses. Va mostrar la miscel·lània de recursos del conjunt de Scariolo, un completíss­im conjunt en què tots caben, molt diferent de la limitada (numèricame­nt) Turquia, que tan sols és un garbuix de cinc o sis homes que entre ells s’ho fan tot.

Són magnífics Osman (20 p.), Korkmaz (16 p.) i Sengun (14 p. i 12 rebots), exemplars NBA, però la resta amb prou feines els dona suport, especialme­nt si no funciona Larkin, que ahir era un llast per als turcs.

I aquesta carestia serveix d’alguna cosa. Condiciona el minutatge, esgota els jugadors i pot provocar el KO tècnic: quan faltaven quatre minuts per al final, i amb el marcador ajustat (59-59), Sengun cometia la seva cinquena falta i abandonava el parquet.

L’eventualit­at resultaria letal per als turcs i un regal per a Espanya, i especialme­nt per a Willy Hernangóme­z, l’home franquícia espanyol sota els cèrcols (15 punts i 7 rebots).

La diversitat d’opcions permetia que Espanya n’assumís el desenllaç més fresca. Durant el tram final, Lorenzo Brown i Alberto Díaz –els bases de Scariolo– tenien un paper essencial. Amb el 69-68 per a Espanya, encara pressionav­en més Larkin i forçaven un robatori (revisat pels àrbitres) que acabaria resolent el greuge per als espanyols. Quedaven 19 segons i als turcs no els arribava l’aigua al coll.

Fins aleshores, tots havien anat fent torns a Espanya. López-Aróstegui i Brizuela la mantenien dempeus durant els instants d’inspiració dels turcs i Garuba, Saiz i Juancho Hernangóme­z s’esforçaven a la pintura cada vegada que Willy Hernangóme­z demanava oxigen.

Se’n diu actuació coral, i en això mana Scariolo, el selecciona­dor que construeix un bloc pensant en el conjunt i que defuig els personalis­mes i les individual­itats estel·lars.

Sense vociferar gaire, les opcions d’aquesta Espanya seriosa i carregada d’ofici van prenent forma a Geòrgia. ●

 ?? IRAKLI GEDENIDZE / Reuters ?? Willy Hernangóme­z i Larkin
IRAKLI GEDENIDZE / Reuters Willy Hernangóme­z i Larkin

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain