La Vanguardia (Català-1ª edició)

Condemnes de fins a 3 anys per a la trama d’apartament­s turístics de Ciutat Vella

- Toni Muñoz

L’escàndol que va esclatar el 2005 per l’existència d’una trama entre funcionari­s de l’Ajuntament de Barcelona i empresaris d’apartament­s turístics conxorxats per concedir llicències irregulars a canvi de suborns ha comportat condemnes de fins a tres anys i mig de presó per a 17 acusats.

La sentència dictada per la secció desena de l’Audiència de Barcelona imposa la pena més alta –tres anys i mig de presó– a Elena Ariza, exresponsa­ble jurídica del districte de Ciutat Vella i que continua treballant a l’Ajuntament de Barcelona, pels delictes de suborn i prevaricac­ió ordenar que se li mantingués la feina en espera del que decidís la sentència. El tribunal considera provat que Ariza va cobrar suborns a canvi de facilitar llicències turístique­s. Segons la resoluadmi­nistrativa en concurs amb ció, l’aleshores director de Serfalseda­t documental. A més, el veis Tècnics de Ciutat Vella, tribunal li imposa una pena d’inHeliodor­o Lozano, contactava habilitaci­ó de cinc anys i mig per amb l’enginyer Joaquín Quílez, ocupar un càrrec o feina pública que exercia d’intermedia­ri dels a l’àrea d’Urbanisme. propietari­s, per rebre els paga

La funcionàri­a continua trements que “posteriorm­ent haballant a l’Ajuntament, malgrat via de repartir amb Elena Arique el Consistori li va obrir un za”. I a partir d’aquí, la funcionàpr­ocediment administra­tiu que ria, segons la sentència, obviava ella va recórrer al jutjat, que va les irregulari­tats que detectava als apartament­s i en concedia les llicències.

Ariza va rebutjar arribar a un pacte de conformita­t amb la fiscalia, un pacte que sí que van acceptar Lozano i Quílez a l’inici del judici. Lozano va acceptar una condemna de dos anys i mig de presó i Quílez, una altra de quatre anys i tres mesos.

Al judici que va començar al març, 13 anys després dels fets, també s’hi jutjaven les amenaces que va rebre l’aleshores regidora del districte, Itziar González, a través d’uns anònims enviats per Quílez. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain