La Vanguardia (Català-1ª edició)

Providenci­al Romeu

El migcampist­a d’Ulldecona dona la victòria al Girona amb un gol de cap al minut 88 assistit per Santi Bueno

- Albert Bassas

El Girona va aconseguir guanyar el segon partit de la temporada després de superar el Valladolid per la mínima (2-1) gràcies a un gol d’Oriol Romeu quan faltaven dos minuts per al final. Els gironins ja s’havien avançat a la primera meitat mitjançant Reinier, però els castellans van empatar amb un golàs de Monchu.

Content amb el rendiment que van oferir els seus homes a Mallorca, d’on l’equip es va endur un punt i en paraules del mateix Míchel “hauria estat injust perdre”, el tècnic va decidir repetir onze amb la segona titularita­t d’Arnau al davant de Yan Couto i la tria de Reinier per acompanyar els indiscutib­les Roro Riquelme i Taty Castellano­s en atac. Tot i això, a última hora es va veure obligat a introduir un canvi i donar entrada a Bernardo per la lesió de David López durant l’escalfamen­t.

Tampoc va tenir més bona sort Pacheta, que va veure com Sergi Guardiola no podia continuar quan només s’havien jugat 6 minuts i Weissman va ocupar el seu lloc.

Superat aquest inici accidentat, el Girona va començar a agafar les regnes del partit i Oriol Romeu va avisar el Valladolid amb una rematada de cap, a la sortida d’un córner picat per Aleix Garcia, que Asenjo va desviar per sobre el travesser. Va ser just després quan el mateix Aleix Garcia, en aquesta ocasió de jugada i després d’una magnífica conducció, va assistir Reinier perquè amb la punta de la bota fes el primer gol.

Els locals tenien el marcador a favor i el partit totalment controlat, però els va durar ben poc, perquè abans dels descans va arribar l’empat d’un Valladolid fins llavors gairebé inoperant en atac. Va ser precisamen­t un ex

El moviment de peces de Míchel, de tres centrals i dos carrilers a un 4-2-3-1, va funcionar

del Girona, Monchu, que va aprofitar que la defensa catalana li va donar massa metres fora de l’àrea, per etzibar un potent xut des de molta distància que va sorprendre Juan Carlos i va fer un gol que no va celebrar pel seu passat a Montilivi.

Els gironins ho van notar i van acabar groguis la primera part.

Després del pas pels vestidors, el guió va continuar sent el mateix i els castellans van sortir millor.

El Girona es va intentar treure aquest domini de sobre amb un altre xut des de la distància, obra d’un Aleix Garcia que ahir va tornar a ser dels millors. Però va ser un miratge i Míchel va començar a moure la banqueta. Primer hi va asseure un central, Bernardo, i va treure un migcampist­a com Samu Saiz per canviar el sistema i passar d’una defensa de tres centrals i dos carrilers a un clar 4-2-3-1.

El moviment de peces va funcionar i el Girona va recuperar el domini perdut, fet que es va traduir també en ocasions de gol. Santi Bueno va rematar massa forçat una centrada per l’esquerra i, minuts més, tard Taty Castellano­s ho va fer amb el cap massa desviat. El davanter argentí, lluitador incansable en la punta d’atac, en va tenir una altra gairebé de consecutiv­a, però la rematada de cap va sortir per sobre el travesser.

I quan tot feia indicar que hi hauria repartimen­t de punts, al minut 88 Oriol Romeu, de cap, assistit també de cap per Santi Bueno, després de l’enèsima centrada d’Aleix Garcia, van posar el 2-1 final i els 3 punts es van quedar a Montilivi.

?? Barce onXXaa v iei ?? Els jugadors del Girona celebrant el gol d’Oriol Romeu que va donar el triomf
Barce onXXaa v iei Els jugadors del Girona celebrant el gol d’Oriol Romeu que va donar el triomf