La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aragonès defensa que la taula de diàleg facilita “el final de la repressió”

El president de la Generalita­t assegura que Catalunya “tornarà a votar”

- Àlex Tort

Davant d’altres posicions a l’independen­tisme que creuen que asseure’s a parlar amb l’Estat és una pèrdua de temps i que “anestesia” el moviment, Pere Aragonès va reivindica­r anit els avenços en la taula de diàleg. En un moment de divisió considerab­le, amb un sobiranism­e que no comparteix cap estratègia i abans de l’Onze de Setembre, que està previst que sigui més tens que altres vegades, el president de la Generalita­t va assegurar que en aquest espai de negociació s’estan aconseguin­t acords “per facilitar el final de la repressió”, o el que seria el mateix, “per posar fi a l’amenaça de la judicialit­zació”.

“És important posar en valor que estem aconseguin­t retornar el conflicte cap a la política”, va subratllar el cap del Govern durant el seu missatge institucio­nal amb motiu de la Diada, fet aquest any al fòrum romà d’Empúries. Aragonès ha triat Empúries perquè és “un lloc emblemàtic” de Catalunya que “atresora les arrels d’una ciutat grega i una altra de romana, i també va ser el punt de trobada de la ciutadania”.

Per al president, aconseguir la màxima cota de desjudicia­lització del conflicte català és un pas previ i indispensa­ble per negociar més endavant a favor d’un dels objectius principals de l’independen­tisme: un referèndum.

“[Posar fi a la judicialit­zació] és imprescind­ible per facilitar una negociació que abordi d’una vegada el fons del conflicte polític amb l’Estat: la necessitat de respondre a la voluntat majoritàri­a, sòlida, transversa­l de la ciutadania de Catalunya que vol decidir amb llibertat el futur” de Catalunya, va expressar.

El cap del Govern veu “imprescind­ible” la desjudicia­lització per negociar un referèndum

Aragonès també va situar com a “inevitable” un referèndum: “Catalunya votarà, més tard o més d’hora”, ha assenyalat. Però va llançar un missatge dirigit a Junts i, per extensió, a la resta de forces i entitats independen­tistes, quan va destacar que això passarà tard o d’hora, “en funció de la força” que tingui el moviment independen­tista. “Mai, absolutame­nt mai, no renunciaré al fet que la ciutadania de Catalunya pugui decidir lliurement, pacíficame­nt i democràtic­ament el futur del país”, va remarcar. ●

 ?? Plear nalbDeeuu ?? Aragonès durant el discurs d’ahir amb motiu de la Diada
Plear nalbDeeuu Aragonès durant el discurs d’ahir amb motiu de la Diada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain