La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les empreses demanen que es revisi el preu del servei si la inflació es manté

- J. Fita

El preu fixat per la Generalita­t per al servei de menjador escolar és de 6,54 euros per alumne i dia (IVA inclòs). Aquesta quantitat és la que s’aplica als centres educatius que tenen un espai de migdia amb una durada de dues hores i mitja.

L’import baixa als 6,18 euros per als centres que n’ofereixen el servei durant dues hores.

Les anteriors són les quantitats a què s’han d’ajustar les empreses que tenen adjudicat el servei de menjador escolar. Però veient les xifres de la inflació i l’increment dels costos de personal (la patronal va arribar a un acord amb els sindicats per apujar els salaris de manera progressiv­a fins al 2024), membres de l’Administra­ció, com Ignasi Giménez, temen que algunes no puguin resistir la situació.

Cal tenir en compte que el preu del servei fixat per Educació es va ajustar a partir de l’IPC de desembre del 2021, quan era d’un 6%, detalla Pep

Montes, gerent de l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec). Però ara està disparat, és d’un 10%. “Les empreses tenen certa capacitat de gestionar aquesta realitat a partir de la seva experiènci­a. De manera immediata, no hi ha risc que la qualitat del servei quedi afectada. El problema serà si la situació es manté durant molt de temps i el preu del menjador no s’actualitza”, argüeix.

És precisamen­t el que reclama el sector, “que els imports es vagin actualitza­nt”. “Si els elements que en componen el preu (costos laborals, de la matèria primera...) canvien objectivam­ent, el preu també ha de canviar”.

Entenen que “si l’actualitza­ció no es fa de manera automàtica, s’hauria de fer de forma periòdica”. “És la batalla que segurament tindrem l’any que ve si decideixen no actualitza­r-ne el preu. Però si mantenen el compromís d’actualitza­r-ho, no hauria de suposar cap problema”, acaba Montes. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain