La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més de 500 immigrants arriben a les costes espanyoles en només un dia i mig

- REDACCIó

Més de 500 immigrants havien estat intercepta­ts fins ahir a la nit després de mirar d’arribar a les costes espanyoles en només un dia i mig. Les seves embarcacio­ns precàries es dirigien a les illes Balears, a la costa d’Alacant i la d’Andalusia i a Ceuta. Alguns van arribar en motos aquàtiques, la nova tendència en aquest fenomen migratori.

L’afluència més gran es va registrar a les Balears, on van arribar a Mallorca, Formentera, Eivissa i Cabrera 20 embarcacio­ns des del matí de divendres, 11 només ahir, amb un total de 333 persones a bord.

La Delegació del Govern espanyol a les Balears va indicar que els immigrants (hi havia almenys set dones) estaven bé i que la majoria són d’origen magribí, tot i que alguns procedeixe­n de països subsaharia­ns.

La migració cap a les illes Balears ha crescut sobretot des de fa un parell d’anys. Aquest 2022 ja s’han albirat almenys 80 pasteres amb unes 1.300 persones, va informar Efe. La Policia Nacional custodia els que han arribat a Mallorca en unes instal·lacions que va obrir abans de l’estiu a l’antiga caserna de Son Tous de Palma.

A Andalusia, els equips de la Creu Roja van haver d’assistir ahir 130 immigrants que van arribar a la costa d’Almeria. A Motril (Granada), la Guàrdia Civil en va intercepta­r tres més (un era menor d’edat) que anaven en una moto aquàtica. I Salvament Marítim va portar a la costa 24 persones més d’origen magribí (dues eren dones, i dues, menors) que van arribar en dues embarcacio­ns i van haver de ser rescatades al mar d’Alborán.

La Creu Roja també va atendre 27 immigrants de dues pasteres rescatades al mar, davant de Calp i Alacant. I, a les aigües de l’Estret, a Ceuta, dos immigrants arribaven en una moto aquàtica i van detenir el conductor.

A Melilla, la Guàrdia Civil mira d’identifica­r un home jove, d’origen magribí, que van trobar mort a les aigües de prop del port comercial. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain