La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dia rere dia, al servei del nostre poble

- Joan Josep Omella Cardenal arquebisbe de Barcelona

sem al seu servei, perquè sentim la urgència d’anunciar-li la persona de Jesucrist i el seu Regne, que són per a nosaltres el tresor més gran que tenim» (n. 4).

L’Església a Catalunya té una missió encomanada, que dia rere dia intenta dur a terme amb il·lusió, sabent que el camí no serà sempre pla.

La realitat actual de la fe a la nostra terra es configura en el marc d’una societat cada cop més secularitz­ada, en què el sentit de Déu i el missatge de Jesucrist són eclipsats per ideals efímers. De vegades, no és fàcil trobar la manera de proposar la perenne veritat de l’evangeli de Crist a les persones del nostre entorn. Tanmateix, la proposta de veritat que ofereix l’evangeli arriba a moltes persones i els transforma la vida. D’un temps ençà, percebo un punt d’inflexió. Molts joves universita­ris i profession­als, així com molts adults, mostren un profund desig de Déu. A més, cada dia som testimonis d’iniciative­s solidàries, moltes de promogudes per institucio­ns de l’Església, que ens donen un bri d’esperança. El poble català és solidari i s’arremanga quan cal ajudar els germans. Gràcies per aquesta actitud tan ferma.

Som instrument­s de Crist i volem que fructifiqu­i el seu missatge. El papa Benet XVI deia: «L’Església no té consistènc­ia per si mateixa; està cridada a ser signe i instrument de Crist, en pura docilitat a la seva autoritat i en total servei al seu mandat. L’únic Crist funda l’única Església. Ell és la roca sobre la qual es fonamenta la nostra fe.» ( Homilia a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona, 7 de novembre del 2010).

Tots, cadascú des del seu lloc i funció, cal que participem en el foment del bé comú

Benvolguts germans i germanes, davant una societat catalana que ha d’afrontar molts reptes, l’Església catòlica, conscient que viu en un món plural, se sent cridada a comunicar esperança i a contribuir a la cohesió social, posantse dia rere dia al servei de tots i, sobretot, dels més pobres. Aquest diumenge, resem pel nostre poble i per les seves necessitat­s. ●

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain