La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça compleix a Cadis i ja pensa en Munic

En un partit més pràctic que brillant, van marcar Frenkie de Jong, Lewandowsk­i, Ansu Fati i Dembélé

- Anaïs Martí

Victòria anguniosa la que va firmar el Barça a Cadis. I no pel futbol o el marcador. Va ser estremidor el que es va viure a la grada del Nuevo Mirandilla quan nou minuts abans del final un aficionat va tenir un infart. Fins que no es van recuperar les seves constants vitals el silenci es va apoderar de l’estadi. Van ser 56 minuts que es van fer eterns.

Al camp les coses van ser relativame­nt còmodes per al Barça. I això que Cadis és Cadis. Ho sap prou bé l’equip blaugrana, incapaç de guanyar-lo des que l’equip andalús va pujar a Primera Divisió el 2020. Però Xavi va aconseguir tirar el seu pla endavant. Va revolucion­ar l’onze i va recuperar per a la causa un excel·lent Frenkie de Jong, únic titular entre els golejadors que tindria el partit. Es van afegir al compte blaugrana Lewandowsk­i, Ansu Fati i Dembélé, que van sortir al rescat a la segona part. Prova superada. Uns quants anys després a la fi el Barça partirà cap a Munic amb la sensació que guanyar és possible.

Era important aquesta victòria. Va ser a Cadis on va començar tot. Fa un any Koeman es presentava a la sala de premsa abans de visitar el Nuevo Mirandilla. Es va treure les ulleres i va llegir un breu comunicat. Ningú no ho esperava. L’holandès va demanar suport. Ja es veia fora després del vergonyant 0-3 que va encaixar contra el Bayern a casa. Les coses no van millorar. L’empat dels blaugrana a Cadis va ser prou raó perquè el club comencés a sondejar Xavi. Un any després el Barça ha passat de l’“això és el que hi ha” a l’“aquí hi ha de tot”. Hi ha un pla amb tots i per a tothom.

Resultava factible per al Barça presentar-se al feu del cuer de Primera que havia encaixat deu gols (ara són 14) i no n’havia marcat cap pensant que podia guanyar sense Lewandowsk­i, Pedri, Koundé o Dembélé. De manera que, amb un ull posat a Alemanya i sota el discurs d’“aquí no hi ha ni titulars ni suplents”, Xavi va alinear un onze amb nou canvis. Entre ells Memphis i Piqué, titulars per primera vegada aquest curs. El pla va flaquejar per moments. El Barça va ser molt lluny de tenir una relació fluïda amb la pilota. No va començar a respirar fins que Frenkie de Jong, voluntarió­s i equilibris­ta, va marcar el 0-1 a porteria buida assistit per Gavi. Era un partit trampa contra un rival que es va presentar a casa amb una línia de sis defensiva el dia que l’entitat complia 112 anys d’història.

Xavi va demanar calma. I el Barça va haver de treballar i mastegar el partit amb De Jong ajudant Piqué a la sortida de pilota i amb Bellerín, que va debutar a la fi amb el primer equip. El nou i únic lateral dret de la plantilla va treure com va poder un xut creuat de Sobrino tot just començar a rodar la pilota per una gespa una mica desgastada. Sort de Gavi, que va recuperar pilotes i va utilitzar bé el carril interior per connectar amb un insistent Raphinha. El brasiler, molt afilat, va ser dels pocs que va cridar l’atenció a la primera part estampant la pilota al pal esquerre. La va recuperar llavors Ferran Torres, que va provar de trobar el gol sense èxit perquè va topar amb Ledesma. Ho va provar també Memphis, el tercer membre del trident. Va aprofitar una centrada de Bellerín per llançar una pilota al segon pal. No van convèncer cap dels dos davanters.

El Barça va arribar a l’entreacte desgastat i una mica empipat. Hi va ajudar bastant el col·legiat Del Cerro Grande. Va treure la groga a Raphinha, que es va precipitar amb una entrada sobre Lucas Pérez. Però després va obviar un penal sobre Balde, una dura entrada de Sobrino a Busquets i va xiular al revés una falta de San Emeterio que va atropellar Gavi. Faltava seny i llum. Res de nou al Nuevo Mirandilla contra un Cadis que ni tan sols atacava.

L’equip demanava canvis. Lewandowsk­i, Pedri i Dembélé van començar a escalfar mentre el Barça regalava una falta lateral al Cadis. Quan el Barça transitava sens dubte pel seu pitjor moment, una bona internada de Gavi va obligar Ledesma a intervenir. Allà hi havia De Jong per caçar l’esfèrica i empenye-la al fons de la xarxa. La calma va augmentar amb les sortides dels pesos pesants esmentats. També va debutar Marcos Alonso, que va substituir un Balde fatigat. El polonès va aportar la calma total. No va fallar a la seva cita amb el gol i tampoc a la de les assistènci­es. Va batallar una pilota i va guanyar la posició a Zaldua. Va veure que arribava Fati i l’hi va donar perquè l’empenyés al fons de la xarxa de Ledesma, una mica sense encant després que part de la grada es buidés quan l’aficionat va tenir l’infart. Es va afegir al compte golejador Dembélé amb una doble retallada a la mitja lluna i un xut des de la frontal. Tres punts i a Munic. ●

Memphis i Piqué van ser titulars per primera vegada i van debutar Bellerín i Marcos Alonso

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain