La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les companyies assegurado­res entren en el negoci de la medicina estètica

Les firmes repliquen l’estratègia de l’asseguranç­a dental per ampliar la clientela

- Port 5tLvador Bar víona

Les companyies assegurado­res han començat a entrar al sector de la medicina estètica replicant el model de negoci que ja han aplicat amb èxit al sector dental: el pagament per ús a preus amb barems. Companyies com Sanitas, el grup Catalana Occident o Atlàntida han llançat pòlisses que amb un preu reduït donen accés a una àmplia cartera de tractament­s, des de recuperaci­ó capil·lar, fins a cirurgies, fisioteràp­ia, depilació, dietistes o tractament­s dermatològ­ics contra l’acne o les arrugues.

Antoni Giralt, director general de la companyia d’asseguranc­es Atlàntida, que va llançar aquest servei després de la pandèmia, va explicar que permet a la companyia diferencia­r-se al mercat, fidelitzar clients i captar-ne de nous. “Vam decidir crear fins i tot una clínica estètica, perquè vam veure que especialis­tes nostres, com els dermatòleg­s, derivaven els pacients a centres externs perquè els tractament­s que necessitav­en no estaven coberts per la nostra pòlissa de salut”.

Catalana Occident, per la seva banda, així com les seves participad­es Plus Ultra i Asseguranc­es Bilbao, comerciali­tzen des del 2021 Salut Benestar, un producte que inclou també cobertura dental i oftalmològ­ica, entre d’altres. Segons Daniel Ciprés, director de salut del grup Catalana, “el contracten sobretot persones de mitjana edat, que solen anar a la sanitat pública, però que necessiten complement­ar aquesta cobertura amb serveis que no inclouen els centres públics i gaudir de la sanitat privada per mitjà del sistema de pagament per ús”.

Companyies d’asseguranc­es com Sanitas o Atlàntida, que tenen les seves pròpies clíniques, ofereixen els tractament­s també a no assegurats. A Atlàntida, explica Giralt, ofereixen “un preu tancat als tractament­s, més barat que el que es pot trobar en la majoria de metges i fem un descompte addicional als nostres assegurats, a qui a més oferim primeres visites i alguns tractament­s de franc. Els qui no són clients acaben assegurant-s’hi, perquè els surt més a compte”.

Segons les societats mèdiques, Espanya és el cinquè país del món amb més intervenci­ons de cirurgia plàstica: prop de 450.000 el 2021. El doctor Victor García, president de la Societat Espanyola de Medicina i Cirurgia Cosmètica, explica que alguna de les pràctiques que promocione­n les companyies d’asseguranc­es a les seves pòlisses com a reclam, com les primeres visites de franc, ja les estan aplicant moltes clíniques privades. García alerta de l’impacte que la irrupció de les companyies d’asseguranc­es pot tenir en els profession­als, però també en la qualitat del servei que reben els pacients. “Hi ha tractament­s que no són fà

 ?? Uavan Images / Getty ?? Un cirurgià sutura la parpella d’una pacient després d’una intervenci­ó de cirurgia estètica
Uavan Images / Getty Un cirurgià sutura la parpella d’una pacient després d’una intervenci­ó de cirurgia estètica

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain